iPhone X kijelző csere 129.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone X kijelzőjének cseréje szükséges, ha odaütődés, vagy ejtés következtében megrepedt, illetve eltört. A kijelző cseréje fél órát vesz igénybe, akár szervizünkben is megvárhatod, egy forró kávé társaságában.

A cserélendő iPhone X kijelző

Felsorolni is nehéz lenne az újdonságokat, amelyeket az iPhone X-be építettek, talán a legkiemelkedőbb a hatalmas, 5,8” hüvelykes Super-AMOLED kijelzője. Habár a technológiája más alapokon nyugszik, mint a megszokott LCD-IPS kijelzővel rendelkező iPhone-ok esetében, meghibásodása, illetve hibajelei legnagyobb részben megegyeznek.

A Samsung gyártotta OLED kijelző legnagyobb hátránya a sérülékenysége. A kijelző sokkal vékonyabb, mint az LCD-IPS panelek, ráadásul előállítási költsége rendkívül drága és körülményes. Ennélfogva cseréje sem olcsó mulatság, nem véletlen, hogy az Apple elképesztően súlyos összegért cseréli csak hivatalosan. Ha megelőznéd a kijelző karcolódását, törését, vásárolj a készülékedre egy karc- és ütésálló iPhone X kijelzővédő üvegfóliát. Segítségével hosszú időn keresztül megőrizheted a kijelző épségét, üzletünkben kollégáink örömmel segítenek a felhelyezésében.

Mikor gyanakodhatsz hibásodásra? Abban az esetben, ha a kijelző egyáltalán nem ad képet, ha a LED meg van folyva, illetve ha a képernyő beégett. (A felsoroltak közül az utóbbi csak az OLED panelek esetében fordul elő.) Ha a panel nem érzékel, és nem kapcsol be, csatlakoztasd töltőre a készüléket, előfordulhat, hogy csak lemerült. Ha megváltozott a kijelző színe, ne ijedj meg, először a Beállítások – Kijelző és fényerő menüpontban állítsd be a színtartományát a készüléknek. Ha sárgás elváltozást észlelsz, valószínűleg az éjszakai módot aktiváltad a telefonban.

Ha a fent említett lépéseket megtetted, a kijelződ azonban továbbra sem működik megfelelően, a cseréjére lesz szükség. Szervizünkben gyári minőségűvel megegyező kijelzőre, 30 perc alatt cseréljük a meghibásodott iPhone X kijelzőt.

Az iPhone X kijelző csere menete

Ha a kezedbe veszel egy iPhone X-et, rögtön feltűnik, hogy mennyire egyben van a készülék. Sehol egy hajszálnyi rés, mindenhol tökéletesen pontos az illeszkedése és erős a tartása. Ennek megfelelően a készülék szétszerelése egyáltalán nem egyszerű folyamat. Speciálisan erre a célra kialakított eszközökre, és sok gyakorlásra van szüksége annak a szerviztechnikusnak, aki sérülésmentesen szét akarja szerelni.

A kijelző alá elhelyezett ragasztóanyagnak köszönhetően, az iPhone X vízálló. A kijelző biztonságos eltávolításához szükséges megolvasztanunk a vízzáró réteget. Ezt kihagyva, a kijelzőt maximum felfeszegetve lehetne eltávolítani, az erőteljes mozdulatok során a belső alkatrészekben, szalagkábelekben szinte kizárt, hogy ne keletkezzen kár.

iphone x kijelzo

A munkafolyamat ezen részére több lehetőség is a rendelkezésünkre áll. Szervizünkben fűtőpadot használunk a ragasztóanyag és vízzáró réteg olvadáspontig történő melegítésére, az eszköz segítségével meghatározhatunk egy pontos hőfokot és egyenletesen melegíthetjük a kijelzőt. A kevésbé felszerelt szervizekben erre hajszárítót használnak, amivel nem tudják pontosan belőni a kellő hőfokot, ráadásul a melegítés egyáltalán nem egyenletes, ennek eredményeképpen a belső alkatrészek sérülhetnek.

Ha sikerült eltávolítani a kijelzőt, oldalra döntjük, majd lecsatlakoztatjuk az akkumulátor szalagkábelét az alaplapról. Habár ez a lépés felesleges időhúzásnak tűnhet egyáltalán nem az, ezzel akadályozzuk meg, hogy a készülék a szerelés során kisüljön. Ezek az apró lépéseknek az ismerete hosszú évek tapasztalatának köszönhető. A kevésbé tapasztalt szervizekben nem ismerhetik ezeket a lépéseket, ezáltal a hibázási lehetőségük is sokkal nagyobb, mint nálunk. A kijelző beépítése után leteszteljük a készüléket és csak abban az esetben szolgáltatjuk vissza, ha tökéletes minőségű, kifogástalanul működő alkatrészt építettünk a régi helyére.

Pro tipp

  • Az iPhone X kávától-káváig érő kijelzője impozáns, ugyanakkor kialakításából adódóan szinte lehetetlen kiegészítők nélkül megóvni. Az üvegfólián kívül számos iPhone X ütésálló tok is rendelkezésedre áll. Az UAG iPhone X tokja például megemelt peremmel rendelkezik. Ennek köszönhetően a kijelző ejtés következtében sohasem érheti elsőként a földet.
  • Ha úgy gondolod az internetről rendelt iPhone X kijelző ára alacsonyabb, mint ami a szervizünkben kapható, igazad van. Azonban mi a legjobb minőségű alkatrészeket keressük, beépítés előtt számos kijelzőt tesztelünk és csak azokat használjuk fel, amiket a saját készülékeinkbe is beépítenénk.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10