iPhone X vezeték nélküli töltőtekercs (Qi) csere 34.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone X vezeték nélküli töltőtekercs cseréje szükséges, ha a készüléked töltőpadra helyezve egyáltalán nem veszi fel a töltést, vagy a hangerőszabályzó gombok erős nyomására sem reagál. Szervizünkben a meghibásodott alkatrész cseréjét 50 perc alatt elvégezzük.

A cserélendő iPhone X vezeték nélküli töltőtekercs (Qi)

Az iPhone X a házához rögzített vezeték nélküli töltőtekercsének segítségével veszi fel kábel nélkül a töltést. Mikor gyanakodhatsz az alkatrész meghibásodására? Ha a vezeték nélküli töltőpadra helyezve nem indul el a töltés. Amennyiben ilyesfajta hibajelet tapasztalsz, ellenőrizd, hogy a vezeték nélküli töltő kap-e áramot. Használsz Apple okosórát? Helyezd rá a vezeték nélküli töltőre, ha az Apple Watch tölt, biztosan a telefonodban keresendő a probléma.

A vezeték nélküli töltőtekercsre kapcsolódik a hangerőszabályzó szalagkábel is. Ha bármilyen erősen is nyomod a gombokat, a készülék hangereje mégsem változik, esetleg a némító gomb lenyomása sem váltja ki a várt reakciót, szintén ennek az alkatrésznek a cseréjére lesz szükség. Szervizünkben kollégáink egy órán belül cserélik az alkatrészt a gyárival megegyező minőségűre.

iphone x vezeték nélküli2

Az iPhone X vezeték nélküli töltőtekercs (Qi) csere menete

A munkafolyamat az egyik legnehezebb szerelés, ami az iPhone X esetében előfordulhat. A vezeték nélküli töltőtekercs az acél házra illeszkedik, ez azt jelenti, hogy szinte teljesen szét kell bontani a készüléket a cseréjéhez. Megfelelő tapasztalattal, tudással és eszközök nélkül a csere gyakorlatilag az alkatrészek sérülése nélkül elvégezhetetlen.

Az iPhone X OLED kijelzőjének eltávolításához szervizünkben erre a célra gyártott melegítőpadot használunk. Ennek segítségével egyenletesen tudjuk melegíteni a ragasztóanyag olvadáspontjáig. Három darab szalagkábel segítségével kapcsolódik a kijelző az alaplaphoz, a Touch és LCD közvetlenül a kijelző működéséért felel, és mivel a beszédhangszóró is itt kapott helyet, ezért annak szalagkábelét is le kell csatlakoztatni. Ha bármelyik kábel elszakad, a hozzá tartozó perifériát is ki lehet dobni, mivel cserélni őket nem lehet. A szalagkábelek csatlakozóinak leválasztása előtt az akkumulátor szalagkábelét kell lecsatlakoztatni, ezzel elkerülve, hogy a készülék a szerelés alatt kisüljön. Apró lépések ezek, de annál fontosabbak, amiket a kevésbé tapasztalt szervizekben általában elfelejtenek.

A belső alkatrészek egymás után mind-mind eltávolításra kerülnek. Csak a telefon teljes kibelezése után férünk hozzá a hibásodott alkatrészhez és tudjuk cserélni azt. Az iPhone X összeszerelése legalább annyira komplikált folyamat, mint a szétszerelése, hiszen minden egyes alkatrésznek ismerni kell a pontos helyzetét. Többször találkoztunk olyan esettel, amikor rossz sorrendben építették vissza a készülékbe az alkatrészeket, és a belegyömöszölt perifériák kárt tettek az kevésbé strapabíró szalagkábelekben, esetleg alaplapban.

Pro tipp

  • Tudtad, hogy az iPhone X-ben található Qi szabványú vezeték nélküli töltőtekercse a legtöbb töltőpaddal kompatibilis? Nem szükséges csakis az Apple termékekre és kiegészítőkre hagyatkozni! Üzletünkben gyári Samsung vezeték nélküli töltőpadot vásárolhatsz!
  • Szerviznehézségi szint: 9/10