13 rejtett iPhone 6s trükk a 3D Touch segítségével

Az iPhone 6s számos új funkciót hozott, a 3D Touch megjelenésével. Mutatunk néhányat, amelyet valószínű, hogy nem vettél eddig észre, pedig nagyban könnyítené a telefonod mindennapi használatát.
13 rejtett iPhone 6s trükk a 3D Touch segítségével

1# Állíts be egy Live fotót képernyőzárnak

A Live fotók remek bulis trükkök, amiket utána háttérképnek is beállíthatsz, és felvillannak azoknak, akik hozzá mernek érni a telefonodhoz. Ráadásul könnyű elkészíteni.

1

Ha lősz egy fotót, akkor figyelj, hogy a sárga „Live” ikon tűnjön fel. Utána nyisd meg a Camera Rollt, nézd meg a Live fotót, és koppints a Megosztás ikonra. A sor alján húzz balra, amíg meglátod a „Beállítás képernyővédőként” funkciót.

2# Gyors váltás alkalmazások között

Ezt egy kissé nehezebb megcsinálni, de amint rájöttél, onnantól gyerekjáték. A képernyő bal oldalán nyomd meg erősen, hogy belépj a Multi-tasking módba. Ekkor egy rakás nemrég használt appot fogsz látni. Húzd jobbra a lapozásukhoz.

3# Válaszolj egy üzenetre szuper gyorsan

anigif_enhanced-18958-1443187444-2

Nyisd meg az Üzeneteket, nyomj rá egy üzenetre, és húzd fel. Ekkor megjelenik egy lista előre megírt, egyszerű válaszokból (angolul), mint az „OK”, „Thanks!”, és a „Talk later?”

4# Nyomd meg a billentyűzetet, hogy tapipaddá alakítsd

Nyomj rá a billentyűzetre, és a felület átalakul touchpaddá, és elkezdheted mozgatni a kurzort.

 kepernyozar

Bónusz: nyomj rá még egyszer, hogy kijelölj egy szót, kétszer, hogy egy sort, és háromszor, hogy az egész szöveget.

5# Ossz meg fotókat az Összes fotók nézetből

Miközben lapozol a fotóid között, nyomj rá egy képre és húzd fel a másoláshoz, kedvencek közé mentéshez, megosztáshoz vagy a fotó törléséhez.

6# Link előnézete anélkül, hogy megnyitnád egy új lapon

anigif_enhanced-21421-1443188214-2

A Safariban, Üzenetekben vagy a Mailben nyomj rá bármelyik linkre, hogy előhozza a lap előnézetét. A Safariban csinálhatod azt is, hogy rányomás után felhúzod, hogy másold az oldal URL-jét, és hozzáadd az olvasási listádhoz.

7# Fotózás közben előnézetben láthatod a nemrég elkészült képeket

anigif_original-1879-1443188483-4

A Kamera alkalmazásban nyomj rá a fotó miniatűrre a bal alsó sarokban, és lapozz végig, miközben átnézed a képeket. Emeld fel az ujjad, hogy visszatérj a Kamera alkalmazásba.

8# Aktiváld Sirit a hangoddal

Az egyik legszuperebb újítás, amit a 6s hozott magával, hogy mondhatod, hogy „Hey Siri” anélkül, hogy be lenne dugva a telefonod. Ha nem találod a telefonod (és nem tudsz valakinek szólni, hogy „hé, hívj már fel légyszi”), akkor egyszerűen mondd azt, hogy „Hey Siri, where are you!” (Siri, hol vagy?). Csak a te hangodat fogja felismerni.

Ezt beállíthatod a Beállítások > Általános > Siri > „Hey Siri” engedélyezése.

Bónusz: Az iOS 9-ben most már mondhatod, hogy „Find photos that I took in [location]” (keresd meg a képeket, amiket [x helyen] lőttem), vagy „Find photos that I took on []” (keresd meg a képeket, amikor [x időponton] lőttem). Mondhatod azt is, hogy „Remind me to [task] when I get to [location]” (emlékeztess egy [feladatra], amikor az [x helyre] értem).

9# Fogadj el, vagy utasíts el eseménymeghívásokat a Naptárban

anigif_original-26553-1443188759-4

Nyomj rá bármelyik eseményre, majd húzd fel, hogy válaszolj elfogadással, talánnal, vagy visszautasítással.

10# Találd meg a rövidítést a kedvenc Podcastedhez

 iphone 10. picture

A kezdőképernyőről nyomj rá a Podcastek alkalmazásra, hogy azonnal lejátssza a legújabb epizódot a feliratkozásaidból.

11# Szerezd meg az étterem információját anélkül, hogy bármit is pötyögnöd kéne

anigif_enhanced-18935-1443188904-2

A Térképen nyomj rá bármilyen helyre (étterem, bolt, stb.), hogy megjelenítse az odautat, hívj fel, vagy ossza meg a helyét. Ha a nevére koppintasz, megnézheted az olyan információkat, mint az értékelések, ott töltött idő, és az ár.

12# Nyomj rá a neve melletti körre az Üzenetekben, hogy felhívd őt.

A beszélgetések listájából nyomj rá a Kontaktok ikonra, hogy előhívd a számos opciót: FaceTime, email, Hozzáadása meglévő kapcsolathoz, stb.

13# Jelölj vastagabb filccel a Jegyzetekben

 anigif_enhanced-24030-1443189098-2

A Vázlat módban nyomj rá, hogy vastagabban fogó vonalakat húzz, vagy kitörölj egy nagyobb területet.

Winter Is Coming: hogyan védd a zord hideg ellen a telefonodat? Winter Is Coming: hogyan védd a zord hideg ellen a telefonodat?
2018. január 24.
A fagyos időjárás, a jég és a hó miatt a tél nem feltétlenül az év legjobb időszaka az okostelefonok számára, hiszen számos veszélynek vannak ilyenkor kitéve. A következő hasznos tippek és trükkök mindenképpen segítenek majd abban, hogy sérülésmentesen kihúzza a zord telet a kedvenc készüléked.
Szakértői cikk: Így épül fel a telefonod - Az iPhone, és ami mögötte van Szakértői cikk: Így épül fel a telefonod - Az iPhone, és ami mögötte van
2017. július 17.
Szeretnénk egy kicsit közelebb hozni téged a telefonok világához. Szeretnénk, ha egy kicsit te is úgy látnád a készüléked, ahogy mi.
Mindent az Apple visszaváltási programjairól Mindent az Apple visszaváltási programjairól
2017. január 13.
Váratlan leállásokat tapasztaltál egy Apple készülékednél? Lehet, hogy valójában szerencsés vagy. Itt megtekintheted az Apple legújabb termék-visszaváltási és ingyenes javítási szolgáltatásait, mely akkumulátor cserét is tartalmaz az iPhone 6s szériához - ennek alkalmassági kritériumairól most több részlettel is szolgálunk.