7 hasznos Apple Watch tipp, nem csak kezdőknek

2022.06.28 0 hozzászólás 4640 olvasás
7 hasznos Apple Watch tipp, nem csak kezdőknek

A legtöbb Apple Watch felhasználó még csak nem is sejti, mennyi izgalmas és hasznos funkciót rejt a „ketyeréje”. Ha az iPhone-od lehetőségeit már a végletekig kiismerted, ideje az okosórád is szemügyre venned, mert szinte biztos, hogy van még mit tanulnod róla.

Vezérlőközpont / Értesítések gyors elérése 

Az Apple Watch képernyőjén ha fentről lefelé húzod az ujjad, a rendszer megnyitja az Értesítéseket. Ha lentről felfelé teszed ezt, akkor pedig a Vezérlőközpontot - de ezt már biztosan tudod. Amikor viszont épp egy applikációt használsz, akkor először lenyomva kell tartanod egy másodpercig az ujjad a képernyő tetején vagy alján és ezután tudod elérni az előbb említett felületeket a szokásos módon. 

iPhone keresése

A Vezérlőközpontban, ha megnyomod az iPhone alakú ikont, a telefon hangot fog lejátszani annak érdekében, hogy megtaláld olyan esetekben, amikor épp elfelejtetted, hova tetted le. Amennyiben hosszan nyomod meg a gombot, akkor a vaku is felgyullad, ami még könnyebbé teszi az iPhone megtalálását. 

apple_watch_iphone

Apple Watch használata TV távirányítóként

Nem kell aggódnod, ha elvesztetted az Apple TV távirányítóját, mert az Apple Watch képes helyettesíteni azt, de csak akkor, ha letöltöd az Apple TV Remote alkalmazást az iPhone-odra. Mivel az Apple Watch mindig a csuklódon van, ezt egyszerűbben is tudod használni. 

Alkalmazások elrendezésének módosítása

Az App-rácsok meglehetősen jól néznek ki az Apple Watch-on, de elég nehéz használni, ha csak egy alkalmazást akarsz épp megnyitni. Ha hosszabb ideig megnyomod az Apple Watch kezdőképernyőjét rács nézetben, akkor lista nézetre válthatsz, ahol láthatod az összes alkalmazást ABC sorrendben. Itt tudsz az ujjaddal görgetni az appok között, de használhatod a készülék oldalán lévő kis görgőt is. 

Nem látsz semmit az alkalmazásaidból, mert összetört az Apple Watch kijelzője? Szervizeinkben rövid időn belül, garanciával orvosoljuk a problémát!

Mac feloldása Apple Watch segítségével

Ha 2013 körüli vagy újabb kiadású Mac-ed van, azt is beállíthatod, hogy az Apple Watch segítségével oldódjon fel automatikusan – ez egész egyszerűen azt jelenti, hogy nem kell mindig megadnod a jelszavadat.  

Ez rendkívül praktikus, de először engedélyezned kell a Mac-en a Beállítások>Biztonság és Adatvédelem menüben. Ahhoz, hogy be tudd állítani, az Apple Watch-nak feloldott állapotban kell lennie, engedélyezni kell a Wi-Fi-t és a Bluetooth-t, ahogy a kéttényezős hitelesítésre is szükséged lesz hozzá.

apple_watch_mac

Scribble Predictive Text

Az Üzenetek Scribble (Kézírás) funkciója lehetővé teszi, hogy az Apple Watch-on szavakat írj az ujjaddal. Az oldalt lévő kis görgő elfordításával aktiválhatod a szavak javaslatához tartozó funkciót, így néhány betű begépelése után ki tudod választani a megfelelő szót vagy kifejezést, amit a rendszer felajánl az adattárból.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a hosszabb üzenetek megírása az apró képernyő miatt még mindig igen nehézkes és időigényes, de a szótár segítségével gyorsabban lehet néhány szavas üzeneteket írni. 

Hangalkalmazások kikapcsolása

Amikor zenét játszol le az iPhone-on, az Apple Watch alapértelmezés szerint megjeleníti a zenei vezérlőket a nyitóképernyőn, ami bosszantó lehet, ha mást szeretnél csinálni eközben az okosórán. Ezt a funkciót kikapcsolhatod a Beállítások > Általános > Képernyő felébresztése menüben, ahol le kell tiltanod az "Hangalkalmazások automatikus indítása" lehetőséget. 

 

Ismersz még olyan Apple Watch-csal kapcsolatos hasznos tippet, ami sokak figyelmét elkerülhette? Oszd meg velünk kommentben, hogy ne maradjunk le róla!