A FaceTime audio hiba javítása: Így védekezz a FaceTime hackerek ellen

2016. augusztus 3. -
Egy FaceTime biztonsági résre derült fény nemrégiben, amely mind az iOS alapú készülékeket, mind pedig a Mac-eket érinti. Szerencsére Te magad is tehetsz ellene. Olvass tovább a megoldáshoz!
A FaceTime audio hiba javítása: Így védekezz a FaceTime hackerek ellen

Meg tudják kívülről hackelni a FaceTime-omat? Hallhatják mások a FaceTime hívásaimat? Egy hacker bele tud nézni a FaceTime videóbeszélgetésembe?

Az említett aktuális FaceTime sebezhetőség nem más, mint egy engedély harmadik féltől származó alkalmazásoknak (third party app az angol elnevezés), hogy hallják a FaceTime hívásodat. Ez sajnálatos módon a hívás befejezésével nem áll meg, így a hackerek hallhatják a hangodat a hívás után is, mert az eszköz ezt követően is továbbítja azt.

Hogyan javíthatod ki a FaceTime audio hibát? Frissítsd az iOS-t és az OS X-t!

Az Apple már javította is ezt a hibát az újabb rendszerekben. Nem tudhatjuk, hogy ez a gond előkerül-e még, azonban ha nem frissítettél, akkor ki vagy téve ennek az egyáltalán nem lényegtelen sebezhetőségnek és a hackerek rosszindulatának.

A javítást a július 19-én megjelent iOS 9.3.3-mas verziója, illetve az OS X El Capitan 10.11.6-os verziója tartalmazza. A többi rendszeren a Security Update 2016-004 nevű frissítés javítja a problémát.

Mindenképp ajánlott, hogy frissíts ezekre a szoftververziókra, hogy a hackerek ne kémkedhessenek utánad egy-egy FaceTime hívás alatt és után…

A frissítés a szokásos módon zajlik. iOS-en ez a Beállítások (Settings) -> Általános (General) -> Szoftverfrissítés (Software Update) menükbe való navigálást jelenti, a többit a rendszer maga elvégzi. Mac-en egyszerűen nyisd meg a Mac App Store-t és kattints rá a Frissítések (Updates) fülre!

how_to_fix_facetime_audio_bug_thumb

( forrás: http://www.macworld.co.uk )

Ha a rendszer nem jeleníti meg azonnal a frissítést, akkor próbáld meg újra, vagy ellenőrizd, hogy az eszköz csatlakozik-e az internethez!

Ha nem telepíted ezeket a frissítéseket OS X-en illetve iOS 9-en, akkor továbbra is ki leszel téve a FaceTime lehallgathatóság veszélyének.

Ugyan a másik oldalon a hackernek rengeteg energiát és időt kell beleölnie az egész folyamatba, hogy le tudjon téged hallgatni, azonban ha olyan dolgokról esik szó a beszélgetéseid során és után, amit nem szeretnél semmiképpen sem mások orrára kötni, tényleg nem érdemes semmilyen okból visszatartanod a frissítéseket.

Hogyan javíthatod ki a FaceTime audio hibát? Hogyan tudod megóvni a FaceTime hívásaidat a hackerek lehallgatásától?

Ha valamilyen okból mégsem tudsz frissíteni a legújabb rendszerverziókra, akkor olvasd el az alábbi tippeket! Ezek segítségével megóvhatod magad a kellemetlen meglepetésektől:

  • Amint lehetőséged van rá, frissítsd az Apple eszközeidet a legfrissebb szoftververzióra! :)
  • Csak ismerőseiddel használd a FaceTime-ot, ne fogadj el ismeretlen számról hívást!
  • A FaceTime-os hívásaid után kapcsold be a Repülőgép üzemmódot (Airplane mode) öt percre!
  • Próbálj meg biztonságos, titkosított hálózaton hívást fogadni és kezdeményezni FaceTime-on (lehetőleg került a nem védett publikus WiFi hálózatokat)!
  • Ne használd a FaceTime-ot személyes információk megosztására!

Ha belefutottál már korábban valamilyen sebezhetőségbe, ami gondot okozott iOS-en vagy egy Mac-en, kérjük oszd meg velünk a komment szekcióban!

Ez a 10 legkedveltebb cikkünk a 10 éves iPhone-ról! Ez a 10 legkedveltebb cikkünk a 10 éves iPhone-ról!
2017. július 4.
Az interneten számtalan karakter kering arról, hogy miként teheted jobbá, gyorsabbá az iPhone-od. Szép számmal találni olyan cikkeket, amelyeket valós információkat tartalmaznak, de akad több klikkhajhász cikk, ami csak elveszi a perceidet, de értéket nem ad át.
Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 1. rész Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 1. rész
2016. december 16.
Az iOS 10 alig pár hete jelent meg, mégis rengetegen használják már. Mint ahogy az összes többi rendszer, így ez sem teljesen tökéletes.
Mit kell tenned, ha iPhone készüléked Touch ID-ja nem ismeri fel ujjlenyomatodat? Mit kell tenned, ha iPhone készüléked Touch ID-ja nem ismeri fel ujjlenyomatodat?
2017. március 9.
A Touch ID, mely a nemrég kiadott iPhone, iPad és MacBook Pro készülékekbe került, sok időt spórol neked és készüléked védelmét is garantálja, így használata több, mint kifizetődő. Persze előfordulhat, hogy rendellenességet veszel észre működésében.