A legbosszantóbb iPhone bluetooth hiba megoldásai

2016. június 8. -
Számos széles körben elterjedt iPhone kiegészítő Bluetooth alapokon működik. Ennek nagyon sok előnye van, ugyanakkor igen bosszantó lehet, ha az iPhone bluetooth hibája miatt nem működik megfelelően az eszköz. Ha Te is ilyen kapcsolatfelépítési hibával küzdesz, akkor érdemes az alábbi tippeket, trükköket kipróbálnod a megoldás érdekében.
A legbosszantóbb iPhone bluetooth hiba megoldásai

A legtöbb modern autó is képes kommunikálni Bluetooth-on keresztül, így kedvenc zenéid hallgatását, fontos hívásaid fogadását nem kell megelőzze kábel dugdosás, az eszköz azonnal rendelkezésre áll, amikor éppen szükséged van rá. A technológia árnyoldala akkor jöhet el, hogyha telefonod nem tudja párosítani a kívánt eszközt, vagy nem tud hozzá ismételten csatlakozni. Kétségkívül ez a fajta iPhone bluetooth hiba a leggyakoribb mind közül, amivel találkozhatsz. Azt már az elején érdemes leszögeznünk, ha az alábbi megoldások nem segítenek a probléma orvoslásában, nagy valószínűséggel az iPhone bluetooth cseréjére vagy egyéb iPhone szerviz folyamat elvégzésére lesz szükség.

Teszteld le a Bluetooth kompatibilis kiegészítődet egy másik iPhone-nal

Az első lépés mindig ez legyen. Ezzel ki tudod zárni, hogy nem az adott kiegészítővel akadt valami probléma. Ha másik telefonnal, tablettel minden kiválóan működik, akkor biztosan az iPhone bluetooth meghibásodásával állsz szemben, így ezen a nyomon el lehet indulni.

Kapcsold ki a Bluetooth-t, majd indítsd újra az eszközt!

Először meg kell próbálnod egy egyszerű trükköt, hiszen kár lenne mélyebbre ásni, ha esetleg csak beragadt valami a rendszerben, és az okozza a hibát. Kapcsold ki tehát a Bluetooth-t, majd indítsd újra a telefonod!

 • Ezt megteheted akár a Vezérlőközpontból (Control Center), vagy pedig a Beállítások (Settings) -> Bluetooth menükben.
 • Indítsd újra a telefonod a Home és a bekapcsoló gomb együttes hosszú nyomva tartásával! Ha látod az Apple logót, elengedheted őket.
 • Most már visszakapcsolhatod a Bluetooth-t az általad preferált módon.

Ezeket követően próbáld meg csatlakoztatni az eszközödet. Ha nem következett be javulás, próbáld ki a következő tippet!

turn-off-bluetooth

Eszköz elfeledtetése

Megpróbálhatod elfeledtetni az iPhone készülékeddel az aktuális, problémás kiegészítőt, amit már korábban párosítottál. Ez azért előnyös, mert ha valamilyen hibás beállítás, konfiguráció rögzült a rendszerben, az okozhat gondokat. A lépések a következők:

 • Nyisd meg a Beállításokat, majd menj a Bluetooth menübe!
 • Koppints az “i” ikonra az aktuális eszköz neve mellett.
 • Koppints az “Eszköz elfelejtése (Forger this Device)" gombra, majd erősítsd meg a döntésedet!
 • Ezután próbáld meg újrapárosítani az iPhone-odat a kiegészítővel!

forget-this-device-bluetooth

Hálózati beállítások visszaállítása

Ha a fenti tippek egyike sem segített a megoldásban, megpróbálhatod alaphelyzetbe állítani a hálózati beállításaidat. Ennek egy kellemetlen mellékhatása, hogy a meglévő, megjegyzett WiFi kapcsolataid és azok beállításai elvesznek, így ezeket majd újra be kell állítani.

 • Nyisd meg a Beállításokat és navigálj az Általános (General) menün belül a Visszaállításhoz (Reset)
 • Koppints a Hálózati beállítások visszaállítása gombra (Reset Network Settings)
 • Ezt követően meg kell adnod a jelkódodat, ha korábban beállítottál ilyet
 • Erősítsd meg a döntésedet!

A telefonod újra fog indulni. Amint elindult, próbáld meg a párosítási folyamatot újra. Ha ez sem vált be, még mindig tudunk újabb tippel szolgálni!

Visszaállítás gyári állapotba, majd beállítás új iPhone-ként

Az utolsó mentsvár legyen ez a módozat. Ez a művelet tulajdonképpen mindent töröl a készülékedről, ám ha iCloud-ba mented a fotóid és a játékállásaid, akkor nagy veszteség nem ér, hiszen visszaszinkronizálódik minden a naptárbejegyzésekkel, jegyzetekkel, emlékeztetőkkel együtt.

Ezt a műveletet kizárólag akkor ajánljuk, ha az iPhone bluetooth problémád olyan mértékben zavar, hogy megéri a nulláról felépíteni a rendszert. Ez a legújabb iOS-t fogja a készülékedre telepíteni, és kelleni fog hozzá egy számítógép vagy laptop, melyre iTunes is telepítve van.

➤ Hogyan állítsam vissza az iPhone/iPad készülékemet gyári állapotba az iTunes segítségével?

Audio Problémák

Ha iPhone SE készüléked van és audio problémákba ütközöl amikor a telefonod össze van kapcsolva Bluetooth-on keresztül (főként híváskor), akkor a legutóbbi iOS verzióra való frissítés megoldhatja a problémádat. Az iOS 9.3.2 javítja a korábbi verziókban fennálló ilyen jellegű iPhone bluetooth problémákat. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashatsz.

Amennyiben a fent említett tanácsok egyike sem segített az iPhone bluetooth probléma megoldásában, érdemes elhoznod szervizünkbe a készüléked, hiszen valószínűleg az iPhone javítására, bluetooth cseréjére lesz szükség.

Ha bármilyen bluetooth-szal kapcsolatos problémád van, nyugodtan oszd meg velünk komment formájában.

Szakértői cikk: 5 hibajel, ami alaplapi meghibásodásra utalhat +1, amivel azonnal szervizbe kell rohannod! Szakértői cikk: 5 hibajel, ami alaplapi meghibásodásra utalhat +1, amivel azonnal szervizbe kell rohannod!
2017. szeptember 4.
Nézhetjük felhasználó szemmel, de vizsgálhatjuk akár szervizesként is, az alaplapi problémák az egyik legrosszabb fajtái az okostelefonok meghibásodásának. Az elmúlt évek tapasztalatából leszűrve mondhatjuk, hogy nem csak a javításuk nehéz, hanem az azonosításuk is.
Mennyibe kerül egy iPhone 6s kijelző javítása és miért? Mennyibe kerül egy iPhone 6s kijelző javítása és miért?
2016. június 6.
Erre a kérdésre több válasz is adható és leginkább attól függ, hogy mennyi pénzt ér meg neked a minőség, illetve mennyi időt vagy hajlandó várni arra, hogy a készüléked ismét régi fényében pompázzon. Itt megtalálsz minden olyan információt, amit a témával kapcsolatban tudnod kell.
Miért óriási rizikó, hogy nem használsz kijelzővédőt? Miért óriási rizikó, hogy nem használsz kijelzővédőt?
2017. január 31.
Ma már majdnem mindenkinek van okostelefonja, lévén egy olyan eszközről beszélünk, mely jelentősen megkönnyíti a hétköznapi teendőket. Sokan azonban még ma sincsenek tisztában azzal, mennyire fontos a kijelző hatékony védelme - ha másért nem is, azért, mert komoly összegeket lehet így spórolni.