Az Apple képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót tervez

2022.06.10 0 hozzászólás 418 olvasás
Az Apple képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót tervez

Újabb pletykák láttak napvilágot a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó lehetséges megjelenéséről az iPhone-ok esetében. A technológia már a Touch ID elhagyása óta téma az Apple felhasználók körében. Lássuk, mik a legújabb infók ezzel kapcsolatban.

Nemrég írtunk cikket az iPhone 13 lehetséges új funkcióival kapcsolatban. Ott még azt tippeltük, hogy talán már az idén ősszel megjelenő iPhone modellekben ott lesz a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó.

Lesz az iPhone 13-ban ujjlenyomat olvasó?

Bár az Apple már használta ezt a technológiát már a 2020-as iPad Air esetében is, az iPhone 13-as széria tagjai úgy néz ki mégsem kapják meg ezt a funkciót.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint ugyan tesztelte az Apple a Touch ID-t az új iPhone-oknál – és a jövőben mindenképp lesz Touch ID az Apple telefonokban – de idén ez sajnos nem valósul meg.

Az első pletykák még 2021 januárjában érkeztek a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó tesztelésével kapcsolatban, márciusban azonban a neves Apple elemző, Ming-Chi Kuo jelentésében már az szerepelt, hogy az iPhone 13 nem kapja meg ezt a funkciót.

Touch ID egy iPhone kijelzőjén

(kép forrása: macrumors.com)

Mi mindenre készül a kijelzőkkel az Apple?

Nem a Touch ID az egyetlen technológia, amit be lehet építeni egy okostelefon kijelzőjébe. Gurman úgy véli, hogy az Apple hosszú távú terve az, hogy a Face ID-t is a kijelzőbe építi be a Touch ID-hoz hasonlóan.

De hogy melyik modellek kapják meg ezeket a funkciókat?

Az egyik lehetséges opció az, hogy a Pro modellek kapják meg a kijelzőbe épített arcfelismerő funkciót, a többi modell esetében pedig megmarad majd a kijelző tetején lévő bevágásos technika, tehát itt egy TrueDepth kamera végzi majd az azonosítást.

A másik forgatókönyv szerint pedig a csúcsmodellek kapják a képernyőbe telepített Face ID funkciót, míg a többi modell pedig szintén a kijelzőbe épített Touch ID-t.

Face ID mintavétel egy női arcról

(kép forrása: pcmag.com)

És hogy mikor lesznek elérhetőek ezek a funkciók?

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az iPhone 13 modellek nem kapják meg a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó funkciót. Így minden bizonnyal a Face ID és a jelkódos rendszer megmarad az idén ősszel érkező iPhone-ok esetében.

A 2022-es év így további újdonságokat tartogat számunkra. Valószínűleg azért késlelteti az Apple az említett funkciókat, mert még nem tartják elég stabilnak azokat. A fordított vezeték nélküli töltést is jó ideje fejlesztik, de még várnak az aktiválásával.

Neked melyik hitelesítési rendszer tetszik jobban? Hiányzik a Touch ID? Okozott nehézséget számodra a Face ID használata? Válaszodat írd meg kommentben, és ne felejtsd el megosztani a cikket.