Ezeket az Apple eszközöket még mindig nagyon várjuk

2022.06.29 0 hozzászólás 1284 olvasás
Ezeket az Apple eszközöket még mindig nagyon várjuk

Az idei Keynote során az Apple az iPhone-ra és az Apple Watch-ra összpontosított, bemutatta az iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR modelleket, valamint az Apple Watch Series 4 eszközöket. Az esemény előtt azonban még ennél is több újdonságot reméltünk, amikre úgy néz ki, még tovább kell várnunk. Lássuk hát, mik nem érkeztek meg szeptemberben.

iPad Pro

Sokszor írtunk már ezzel kapcsolatban, de az ismétlés sosem árt. Az Apple az eddigi infók alapján olyan iPad Pro modelleken dolgozik, amelyek az iPhone X formatervezést követik majd kisebb előlapokkal és home gomb nélkül. Valamint az új modellek TrueDepth kamerarendszert is kaphatnak, amely lehetővé teszi a Face ID használatát ezeken az eszközökön is.

Míg az új iPhone készülékek notch szigettel jelennek meg, addig az iPad Pro frissítés esetében ez nem valószínű – helyette vékonyabb keretet kaphatnak az eszközök. Az Apple a költség- és gyártási problémák miatt jelenleg OLED kijelző használatát sem tervezi az iPad-eken.

ipad_pro_2018

A pletykák szerint az új iPad Pro modellek körülbelül 11 és 12,9 hüvelykes képernyőméretekben lesznek elérhetőek, melyek lekerekített éleit az iPhone SE kialakításával megegyezőre tervezi a gyártó. Az eszköz antennarendszereit az iPhone 7-hez hasonlóan egyaránt megtalálhatjuk majd a készülék tetején és alján is.

A kiszivárgott CAD rajzokon alapuló renderek azt sugallják, hogy az iPad Pro Smart konnektora átkerül az eszköz oldaláról a készülék hátuljára. De az, hogy ez hogyan működik funkcionálisan, továbbra is kérdéses, így nem világos, hogy pontos-e az információ.

ipad_pro

Mac mini

Az Apple elmondása szerint a Mac mini frissített változatán dolgozik, amely főként a profi felhasználókra koncentrál. Az eszköz új tároló- és processzor lehetőségeket tartalmaz majd, emiatt pedig drágább lehet, mint az előző Mac mini termékek.

A híreket figyelembe véve még nem világos, hogy milyen chipeket fog használni az Apple, de releváns lehet az a tény, hogy az Intel már a nyolcadik generációs processzorait jelentette be asztali és notebook gépek számára. A korábbi Mac mini modellek ugyanazokat a chipeket használták, mint a 13 hüvelykes MacBook Pro, de az Apple valószínűleg nagyobb teljesítményűt szeretne választani egy új Mac mini modellnek.

mac_mini

12 hüvelykes MacBook

Függetlenül attól, hogy a többször pletykák alapjául szolgáló, alacsonyabb árú 13 hüvelykes notebook MacBook Air vagy MacBook lesz, az Apple valószínűleg továbbra is megtartja a 12 hüvelykes MacBook-ot. Habár a megbízható Apple elemző, Ming-Chi Kuo nemrégiben azt mondta, hogy a 13 hüvelykes gép képes lehet lecserélni a jelenlegi 12 hüvelykes MacBook-ot, egyelőre nem teljesen világos, hogy ez mit is jelenthet.

A továbbfejlesztett 12 hüvelykes MacBook-ok valószínűleg az augusztusban bejelentett Intel nyolcadik generációs Amber Lake Y-sorozatú processzorát fogják majd használni. Így az új MacBook-ok gyorsabb teljesítményt és hosszabb akkumulátor élettartamot produkálhatnak.

apple_macbook

A korszerűsített Intel chipek mellett egyelőre keveset tudunk arról, hogy mire számíthatunk még az Apple frissített MacBook felállásában.

iMac

Az elmúlt hónapokban nem hallottunk semmilyen iMac pletykát, de mivel az Apple rendszeresen frissíti ezeket a készülékeket, így lehet, hogy már úton is van a következő generáció.

Az új gépek tartalmazhatnak frissített nyolcadik generációs Intel processzorokat, fejlettebb GPU-kat és talán az iMac Pro-ban bevezetett T2 chipet is, mely azóta a MacBook Pro modelleknek is fontos része lett.

apple_imac

AirPower

Nem igazán tudjuk vagy látjuk át, hogy mi történik az AirPower-rel – tudod, azzal az eszközzel, ami az iPhone, az Apple Watch és az AirPods egyidejű feltöltését volt hivatott biztosítani. A kiegészítőt 2017 szeptemberében jelentették be, de azóta az Apple nem tett róla komolyabban említést.

Legnagyobb meglepetésünkre az idei Keynote-on szóba sem került az AirPower, sőt, a rendezvényt követően az Apple szinte minden, az eszközzel kapcsolatos információt eltávolított az oldaláról.

apple_airpower

Az AirPower egyetlen említése az AirPods oldalára korlátozódik, ahol az opcionális vezeték nélküli AirPods töltőpad szerepel a "jelenleg nem elérhető" listán. Ezt leszámítva máshol nem is szerepel.

Lehetséges, hogy az AirPower 2018 egy bizonyos pontján debütál majd – az Apple elmondása alapján is erre következtethetünk – de az egy éves várakozás után már ebben sem merünk bízni.

 

Vége a várakozásnak! Az Apple bejelentette a következő eseményét! (Frissítve 2018.10.19.)

Idén végre ismét két őszi Apple eseményt kapunk, ugyanis a szeptemberi Keynote után a gyártó ismét elküldte meghívóit, mégpedig az október 30-án megrendezésre kerülő rendezvényére. A "There's more in the making" szlogen erőteljesen sugallja, hogy jó pár új Apple eszközt kaphatunk még idén, a kérdés már csak az, mennyi várakozásunk fog teljesülni. 

 

 

(forrás: macrumors.com)