Ezért jött el most az iPhone 7/7 Plus akkumulátor csere ideje

2022.06.29 0 hozzászólás 3240 olvasás
Ezért jött el most az iPhone 7/7 Plus akkumulátor csere ideje

Nem kertelek, a telefonodnak lehetséges, hogy már csak napjai vannak hátra, mielőtt végleg elveszíted. Az akkumulátor fáradása egyáltalán nem gyerekjáték és ha nem figyelsz eléggé a jelekre, az végzetes is lehet a készüléked számára. Szervizünkben sajnos rengeteg ilyen esettel találkoztunk már, pedig könnyedén elkerülhető lenne a baj. De milyen tüneteknél kezdj el gyanakodni és miért nem érdemes halogatni az akkumulá

Az iPhone 7/7 Plus modellek immár több, mint 2 éve kerültek a boltokba és még ha te nem is az elsők között vetted meg a készüléked, az akkumulátora akkor is nagy eséllyel túlélt már másfél évet. Miért fontos ez? Mert az Apple 500 töltési ciklust ígér az iPhone-ok esetében, mielőtt azok bármiféle ehhez köthető hibajelet produkálnának. Ez pedig nagyjából 1,5-2 év leforgása alatt pörög le, ami természetesen számos tényezőtől is függ.

Például, hogy mekkora százalékig töltöd a készüléked, vagyis letelik-e minden egyes alkalommal egy teljes ciklus vagy milyen hőmérsékletben kell a telefonodnak teljesítenie (nagyjából 15-25 fok között ideális). Tehát, mivel lehetetlen belőni a pontos időt, sokkal hasznosabb, ha azt figyeled meg, milyen változások vannak az iPhone 7 akkumulátor teljesítményében.

iphone_7_7_plus

Eljött az iPhone 7 akkumulátor csere ideje?

  • Ha a készüléked a vártnál gyorsabban merül, az az akkumulátor elhasználódásának első jele. Korábban lehet, hogy akár egy napig is bírta anélkül, hogy a töltésre még csak gondolnod is kellett, de ma már naponta többször vagy kénytelen a kábel után nyúlni.

Mielőtt azonban komolyabb pánikba esnél, próbálkozz meg egy szoftver visszaállítással, hátha csak a frissülő alkalmazások okoznak galibát.

  • Ezután a telefonod időközönként teljesen váratlanul kikapcsol, újraindul. Ilyen eleinte 10-15%-os töltöttségi szinten fordul elő, de ez a szám folyamatosan emelkedni fog, ha nem teszel ellene.
  • Előfordulhat, hogy az iPhone 7/7 Plus egyszerűen nem akar töltést felvenni, miután csatlakoztattad a kábelhez.

Itt viszont meg kell jegyeznem, hogy ez akár dock csatlakozó vagy alaplapi hiba is lehet, de könnyedén okozhatja az akkumulátor fáradása.

iphone_7_akkumulator

Miért ne várj tovább az iPhone 7 akkumulátor cserével?

Bár a felsorolt hibajelek elsőre nem tűnnek komolynak, egy sokkal extrémebb problémát előznek meg, amit biztosan nem szeretnél átélni. Az akkumulátor ugyanis felpúposodhat, amit nagy eséllyel már nem fog egyetlen csere orvosolni. Ugyanis ennek az alkatrésznek, pont úgy, mint a telefonod minden egyes részletének, pontosan megvan a maga helye. Vagyis, ha az aksi elkezd puffadni és nagyobb teret követel magának, akkor komoly károkat okozhat.

És ezt már valószínűleg csak akkor fogod észrevenni, amikor a kijelzőt vagy a hátlapot nyomja ki az iPhone 7 akkumulátora, de sajnos ez még mindig nem minden. Ha a púposodott akkumulátor az alaplapon is kárt tesz, az egy jóval bonyolultabb javítási folyamatot igényel, és persze megvan a lehetőség, hogy a probléma már nem lesz orvosolható.

iphone_7_akkumulator_2

Ha ezek után is úgy érzed, hogy vállalod a kockázatot vagy egyébként is telefon cserét tervezel, nem szükséges tovább olvasnod. Ha viszont nem szeretnél kellemetlen helyzetbe kerülni, azt javaslom, már az első jeleknél fordulj szakemberhez és cseréltesd ki iPhone 7/7 Plus készüléked akkumulátorát. Hidd el, egészen fel fog frissülni és szinte olyan lesz, mintha csak most vennéd ki a dobozából.

Nem várok tovább, felfrissítem a telefonom!