Hogyan tisztítsd meg Apple cuccaidat?

2018. április 17. -
Az Apple készülékeidhez használt kiegészítők gyorsan elhasználódnak, és mielőtt egyet gondolnál, máris sokkal koszosabbak, mint amikor frissen vetted ki őket a csomagolásból. Kövesd a következő módszereket, hogy megtudd, hogy lehet a legkönnyebben és leghatékonyabban megtisztítanod az Apple tartozékaidat!
Hogyan tisztítsd meg Apple cuccaidat?

Ha nem rendelkezel ezekkel az eszközökkel, érdemes őket gyorsan beszerezned, hogy mindig kéznél legyenek. Ne aggódj, nem kerülnek sokba, és sokáig hű társaid lehetnek.

  1. Mikroszálas rongyok (vékony és vastag anyagúak is jól jönnek)
  2. Sűrített levegő vagy kézi ventilátor
  3. Képernyő tisztító vagy szemüveg tisztító kendő
  4. Fültisztító pálcika
  5. Pamut vattapamacs
  6. Alkoholos törlőkendő
  7. Blu Tack (tudod, az a kék ragacs, amit a tanárok használtak a suliban)

Tudtad, hogy a komolyabb koszolódás megrövidítheti a MacBook-od életét? Ha már legalább 2 éve használod a készüléked, a leülepedő porszemektől forrósodhat, később pedig lassulhat is. Szervizünkben kérheted a MacBook alapos tisztítását.

Kábelek

A kábelek tisztítása szuper könnyű alkoholos törlőkendővel. Egyszerűen csak töröld le a kábeleket, és olyan jól fognak kinézni, mint azon a napon, amikor először kibontottad őket a csomagolásból. Az alkohol eltávolítja az összes olyan zsírt és szennyeződést, amely lerakódik az idő múlásával, így a kábelek olyanok lesznek, mintha ma vetted volna őket.

koszos_cuccok_2

Billentyűzet

Akár MacBook, MacBook Pro vagy egy harmadik féltől származó billentyűzeted van, ezeknek a tisztítása bizony trükkös lehet. Ezekre az Apple főként a sűrített levegővel történő kifújást.

Ha a trükk nem hozza meg a várt eredményt, a morzsákat egy fültisztító pálcika segítségével pöcköld ki. Legyél óvatos, a billentyűket nem szabad elmozdítani a helyükről! A Blue Tack is értékes eszköz lehet, hogy eltávolítsd vele a foltokat, hiszen elég ragacsos ahhoz, hogy a nehezen felszedhető szennyeződéseket eltüntesd vele.

A pamut törlők is hasznosak, ha súrolásra van szükség. Használj mikroszálas rongyot és ablakmosót vagy képernyő tisztítót, hogy szép tiszta legyen a végeredmény.

koszos_cuccok_1

Egerek és trackpadok

Ezeket a tartozékokat általában könnyebb tisztítani, hiszen kevesebb helyre mehetnek be a különböző szennyeződések. A legtöbb esetben elég egy nedves (nem vizes!), mikroszálas ronggyal áttörölni őket. Alternatívaként, használhatsz házi készítésű tisztítószert alkohollal és desztillált vízzel, de képernyő tisztítóval is letörölheted.

Fontos: ügyelj arra, hogy desztillált vizet használj, hogy megakadályozd a csapvízből származó ásványi anyagok lerakódását.

Apple TV Remote és még sok más

A fentiekhez hasonlóan az Apple TV Remote is könnyen tisztítható mikroszálas ruhával vagy képernyő tisztítóval. Az alumínium és a műanyag részek találkozásánál szintén jól jöhet a fültisztító pálcika, hogy könnyebben elérd a szennyeződéseket.

(Forrás: 9to5mac.com)

A 9 leghasznosabb iPhone gyorsító tipp A 9 leghasznosabb iPhone gyorsító tipp
2016. február 25.
A technológia fantasztikus dolog, és mindannyian szívesen élvezzük az általa nyújtotta előnyöket. Azonban várni arra, hogy a telefonod valamit lassabban tölt be, mint szeretnéd egy igazi “first-world problem".
3+1 tipp, hogy többé ne rohanj az adatforgalmad után 3+1 tipp, hogy többé ne rohanj az adatforgalmad után
2018. május 29.
Egy internet nélküli okostelefon manapság elég hasztalan lenne, de nem mindenki engedheti meg magának a korlátlan adatforgalmat a végtelen webes szörfözéshez és tartalom letöltéshez. Aztán jön a hónap vége és csak azt veszed észre, hogy már nincs elég mobilneted, de még egy hét, mire újra lesz – rémálom! Ennek elkerülésére összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, amivel megspórolhatod az idegeskedést.
Legózz össze egy kamera állványt! Legózz össze egy kamera állványt!
2017. február 8.
Az utóbbi időszakban több összehasonlítás is kimutatta, hogy a legújabb okostelefonok kamerái, ideális fényviszonyok mellett, közel hasonló minőségű képeket készítenek, mint a szolidabb áron kapható DSLR fényképezőgépek. Azonban a külső tényezők megzavarhatják a legjobb felvételeket is.