Hogyan tisztítsd meg Apple cuccaidat?

2018. április 17. -
Az Apple készülékeidhez használt kiegészítők gyorsan elhasználódnak, és mielőtt egyet gondolnál, máris sokkal koszosabbak, mint amikor frissen vetted ki őket a csomagolásból. Kövesd a következő módszereket, hogy megtudd, hogy lehet a legkönnyebben és leghatékonyabban megtisztítanod az Apple tartozékaidat!
Hogyan tisztítsd meg Apple cuccaidat?

Ha nem rendelkezel ezekkel az eszközökkel, érdemes őket gyorsan beszerezned, hogy mindig kéznél legyenek. Ne aggódj, nem kerülnek sokba, és sokáig hű társaid lehetnek.

  1. Mikroszálas rongyok (vékony és vastag anyagúak is jól jönnek)
  2. Sűrített levegő vagy kézi ventilátor
  3. Képernyő tisztító vagy szemüveg tisztító kendő
  4. Fültisztító pálcika
  5. Pamut vattapamacs
  6. Alkoholos törlőkendő
  7. Blu Tack (tudod, az a kék ragacs, amit a tanárok használtak a suliban)

Tudtad, hogy a komolyabb koszolódás megrövidítheti a MacBook-od életét? Ha már legalább 2 éve használod a készüléked, a leülepedő porszemektől forrósodhat, később pedig lassulhat is. Szervizünkben kérheted a MacBook alapos tisztítását.

Kábelek

A kábelek tisztítása szuper könnyű alkoholos törlőkendővel. Egyszerűen csak töröld le a kábeleket, és olyan jól fognak kinézni, mint azon a napon, amikor először kibontottad őket a csomagolásból. Az alkohol eltávolítja az összes olyan zsírt és szennyeződést, amely lerakódik az idő múlásával, így a kábelek olyanok lesznek, mintha ma vetted volna őket.

koszos_cuccok_2

Billentyűzet

Akár MacBook, MacBook Pro vagy egy harmadik féltől származó billentyűzeted van, ezeknek a tisztítása bizony trükkös lehet. Ezekre az Apple főként a sűrített levegővel történő kifújást.

Ha a trükk nem hozza meg a várt eredményt, a morzsákat egy fültisztító pálcika segítségével pöcköld ki. Legyél óvatos, a billentyűket nem szabad elmozdítani a helyükről! A Blue Tack is értékes eszköz lehet, hogy eltávolítsd vele a foltokat, hiszen elég ragacsos ahhoz, hogy a nehezen felszedhető szennyeződéseket eltüntesd vele.

A pamut törlők is hasznosak, ha súrolásra van szükség. Használj mikroszálas rongyot és ablakmosót vagy képernyő tisztítót, hogy szép tiszta legyen a végeredmény.

koszos_cuccok_1

Egerek és trackpadok

Ezeket a tartozékokat általában könnyebb tisztítani, hiszen kevesebb helyre mehetnek be a különböző szennyeződések. A legtöbb esetben elég egy nedves (nem vizes!), mikroszálas ronggyal áttörölni őket. Alternatívaként, használhatsz házi készítésű tisztítószert alkohollal és desztillált vízzel, de képernyő tisztítóval is letörölheted.

Fontos: ügyelj arra, hogy desztillált vizet használj, hogy megakadályozd a csapvízből származó ásványi anyagok lerakódását.

Apple TV Remote és még sok más

A fentiekhez hasonlóan az Apple TV Remote is könnyen tisztítható mikroszálas ruhával vagy képernyő tisztítóval. Az alumínium és a műanyag részek találkozásánál szintén jól jöhet a fültisztító pálcika, hogy könnyebben elérd a szennyeződéseket.

(Forrás: 9to5mac.com)

5+1+1 gyakori probléma, amit otthon is megoldhatsz 5+1+1 gyakori probléma, amit otthon is megoldhatsz
2018. április 20.
Manapság egy okostelefon javítását nem érdemes otthon elvégezni, ezek a készülékek már magasszintű szaktudást igényelnek, ha komolyabb meghibásodás lép fel bennük. Van azonban néhány olyan kisebb, otthon is orvosolható probléma, ami iPhone és Android rendszert futtató telefonoknál egyaránt megjelenhet.
Hogyan vágnak át a Hogyan vágnak át a "gyári Apple kijelzők" beszerelésével?
2016. szeptember 5.
Számos helyen olvassuk és sajnos rengetegen bedőlnek ennek az olcsó fogásnak. Azt rögtön az elején tisztáznunk kell, hogy valóban gyári Apple iPhone kijelzőt nem kapni minden sarkon.
iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból! iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból!
2017. november 13.
Végre megérkezett az iPhone X, és ezzel együtt egy csomó újdonság is, amit nem árt, ha megtanulsz, hogy ki tudd használni az új vagány funkciókat. Íme a legjobb 5 tipp, hogy profi módon kezeld újdonsült Apple készülékedet.