Hogyan tisztítsd meg Apple cuccaidat?

2018. április 17. -
Az Apple készülékeidhez használt kiegészítők gyorsan elhasználódnak, és mielőtt egyet gondolnál, máris sokkal koszosabbak, mint amikor frissen vetted ki őket a csomagolásból. Kövesd a következő módszereket, hogy megtudd, hogy lehet a legkönnyebben és leghatékonyabban megtisztítanod az Apple tartozékaidat!
Hogyan tisztítsd meg Apple cuccaidat?

Ha nem rendelkezel ezekkel az eszközökkel, érdemes őket gyorsan beszerezned, hogy mindig kéznél legyenek. Ne aggódj, nem kerülnek sokba, és sokáig hű társaid lehetnek.

  1. Mikroszálas rongyok (vékony és vastag anyagúak is jól jönnek)
  2. Sűrített levegő vagy kézi ventilátor
  3. Képernyő tisztító vagy szemüveg tisztító kendő
  4. Fültisztító pálcika
  5. Pamut vattapamacs
  6. Alkoholos törlőkendő
  7. Blu Tack (tudod, az a kék ragacs, amit a tanárok használtak a suliban)

Tudtad, hogy a komolyabb koszolódás megrövidítheti a MacBook-od életét? Ha már legalább 2 éve használod a készüléked, a leülepedő porszemektől forrósodhat, később pedig lassulhat is. Szervizünkben kérheted a MacBook alapos tisztítását.

Kábelek

A kábelek tisztítása szuper könnyű alkoholos törlőkendővel. Egyszerűen csak töröld le a kábeleket, és olyan jól fognak kinézni, mint azon a napon, amikor először kibontottad őket a csomagolásból. Az alkohol eltávolítja az összes olyan zsírt és szennyeződést, amely lerakódik az idő múlásával, így a kábelek olyanok lesznek, mintha ma vetted volna őket.

koszos_cuccok_2

Billentyűzet

Akár MacBook, MacBook Pro vagy egy harmadik féltől származó billentyűzeted van, ezeknek a tisztítása bizony trükkös lehet. Ezekre az Apple főként a sűrített levegővel történő kifújást.

Ha a trükk nem hozza meg a várt eredményt, a morzsákat egy fültisztító pálcika segítségével pöcköld ki. Legyél óvatos, a billentyűket nem szabad elmozdítani a helyükről! A Blue Tack is értékes eszköz lehet, hogy eltávolítsd vele a foltokat, hiszen elég ragacsos ahhoz, hogy a nehezen felszedhető szennyeződéseket eltüntesd vele.

A pamut törlők is hasznosak, ha súrolásra van szükség. Használj mikroszálas rongyot és ablakmosót vagy képernyő tisztítót, hogy szép tiszta legyen a végeredmény.

koszos_cuccok_1

Egerek és trackpadok

Ezeket a tartozékokat általában könnyebb tisztítani, hiszen kevesebb helyre mehetnek be a különböző szennyeződések. A legtöbb esetben elég egy nedves (nem vizes!), mikroszálas ronggyal áttörölni őket. Alternatívaként, használhatsz házi készítésű tisztítószert alkohollal és desztillált vízzel, de képernyő tisztítóval is letörölheted.

Fontos: ügyelj arra, hogy desztillált vizet használj, hogy megakadályozd a csapvízből származó ásványi anyagok lerakódását.

Apple TV Remote és még sok más

A fentiekhez hasonlóan az Apple TV Remote is könnyen tisztítható mikroszálas ruhával vagy képernyő tisztítóval. Az alumínium és a műanyag részek találkozásánál szintén jól jöhet a fültisztító pálcika, hogy könnyebben elérd a szennyeződéseket.

(Forrás: 9to5mac.com)

Hogyan oldottam meg az iPhone legidegesítőbb problémáját egy vonatút alatt? Hogyan oldottam meg az iPhone legidegesítőbb problémáját egy vonatút alatt?
2018. június 21.
Gyönyörűek a legújabb iPhone-ok és az Apple minden évben újabb szuper fejlesztésekkel lep meg minket, ez tény. De az újításoknak ára is van, még ma is úgy használom a telefonom, hogy fáj a jack csatlakozó hiánya.
Mit csinálj, ha nem kapcsol be az iPhone? Mit csinálj, ha nem kapcsol be az iPhone?
2018. október 19.
Ha a készüléked nem kapcsol be, nem tudhatod a probléma pontos okát. Legtöbben a legrosszabbra gyanakodnak, azonban könnyen előfordulhat, hogy a hiba otthonról is orvosolható.
Te jó ég! Hová tűnt? – Mit tegyél, ha ellopták a telefonod? Te jó ég! Hová tűnt? – Mit tegyél, ha ellopták a telefonod?
2018. október 17.
Szerencsésnek mondhatja magát az, aki még a közelébe sem került ilyen idegőrlő helyzetnek. Ha veled ez még nem történt meg, akkor is biztosan ismersz legalább egy embert, aki elhagyta a telefonját vagy még szomorúbb esetben el is lopták tőle.