Így kalibrálhatod újra az iPhone 11 és iPhone 11 Pro akksiját

Az Apple új funkciója lehetővé teszi az iPhone 11-nél, hogy újrakalibráld a telefon akkumulátorát. De mi is az az újrakalibrálás?

Néhány év után bizony te is megérzed az akkumulátorod gyengülését. Korábban már írtunk egy cikket, arról, hogy mikor érdemes aksit cserélned a telefonodban.

Azonban az az iPhone 11 modellek esetében nem szükséges egyből ehhez folyamodnod, ugyanis újrakalibrálhatod a telefonod akkumulátorát.

kézben az iPhone 11

Az Apple az iOS 14.5-tel új funkciót hozott az iPhone 11 felhasználóknak. Az eszköz egyelőre kifejezetten az iPhone 11 sorozatszámára készült, és újrakalibrálhatod vele az akkumulátorok maximális kapacitását és csúcsteljesítményét.

Mit jelent az akkumulátor újrakalibrálás?

Az iOS 14.5 akkumulátor újrakalibráló eszköze frissíti az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max akkumulátor állapot jelentési rendszerét, hogy újrakalibrálja a maximális akkumulátor kapacitását és csúcsteljesítményét.

Ha gyors akkumulátor merülést és teljesítmény csökkenést érzel, a legtöbbször te is az akkumulátor problémára gyanakszol. Sokszor ez így is van, de vannak kivételek. 

iPhone 11 az asztalon, érintőpanel nélkül

Ezentúl az Apple lehetővé teszi, hogy frissítsd az iPhone akkumulátor kapacitási algoritmusát és újrakalibráld az iPhone 11-et a probléma megoldása érdekében. 

Az iPhone 11 modellek akkumulátorának újrakalibrálása

A iOS 14.5 telepítése után az iOS automatikusan megkezdi az iPhone 11 akkumulátorának újrakalibrálását. Ezt ellenőrízheted a Beállítások -> Akkumulátor -> Akkumulátor állapota menüpont megnyitásával. 

Az Apple tájékoztatója szerint néhány hétbe telhet, mire a rendszer megállapítja, hogy mennyi kapacitása maradt az akkumulátornak, és mekkora teljesítményt képes még garantálni. 

Az új funkciónak már elindult a tesztelési folyamata a béta verzióban. Ha az újrakalibráció hibába ütközik, akkor az Apple ingyenes akkucserét ígér. 

Egyes esetekben tényleg megoldás lehet az energiaforrás ismételt kalibrálása, de ha újra és újra problémát észlelsz, akkor érdemes akkumulátort cserélned.

Ha a fent leírtak nem oldják meg a problémát, továbbra is gyorsan merül a telefonod, akkor szervizeinkben azonnal megoldjuk a problémát egy akkumulátor-cserével. Gyere be egyik üzletünkbe, vagy foglalj előre időpontot ezen a linken.

Ha pedig nem szeretnél kimozdulni az otthonodból, akkor vedd igénybe a szervizfutár szolgáltatásunkat!