iOS 13 kívánságlista – 5 apróság, amit nagyon várunk

2022.06.28 0 hozzászólás 1225 olvasás
iOS 13 kívánságlista – 5 apróság, amit nagyon várunk

A komolyabb fejlesztések ugyan már kiszivárogtak a friss operációs rendszerről, azért még mindig tudnánk mit kérni az Apple-től. De még csak nem is óriási változásokat szeretnénk, mindössze néhány apróságot, amik amilyen semmiségnek tűnnek, úgy fel tudják piszkálni a felhasználók idegeit se perc alatt.

Zárolt képernyő testreszabása

Az iPhone-on zárolt képernyő mellett is egy koppintással elérhető a Kamera és a Zseblámpa alkalmazás. Utóbbi még hasznosnak is mondható, de mivel a fotó appot balra húzással is egyszerűen meg tudjuk nyitni, így ennek már kevésbé látjuk értelmét. Annak viszont valószínűleg minden felhasználó örülne, ha saját maga állíthatná be, mit szeretne látni a zárolt képernyőn és az iOS 13 remek alkalom lehet arra, hogy az Apple ezt meg is valósítsa.

Automatikus feloldás Face ID segítségével

A Face ID nem csak biztonságot, kényelmes feloldást is kellene, hogy jelentsen. És bár tény, hogy nem kell jelszóval bajlódni a kijelzőn, de még a hitelesítés után is a zárolási képernyő fogad először. Persze ez valamilyen szinten érthető, hiszen így az értesítéseket is látjuk, de részünkről az Apple ezt akár el is engedhetné. Alternatív megoldásként az iOS 13-ba akár egy olyan beállítás is kerülhetne, ahol az értesítések azonnali átugrását tudnánk engedélyezni.

iphone_face_id

Akku töltöttség százalékos adatok

Az akkumulátor töltöttsége mindig sarkalatos pont marad, hiszen nem mindegy, hogy 15, 25 vagy esetleg 45%-nyi időnk marad a teljes lemerülésig. De az iOS-ben ezt a százalékot továbbra is csak plusz mozdulatokkal érhetjük el – akár a Vezérlőközpontban vagy ha külön bekapcsoljuk az Akku százaléka opciót. Ennél sokkal egyszerűbb lenne az Apple részéről, ha az iOS 13 már szimplán csak egy számot mutatna a képernyő felső részén, amiből egyértelműen lehetne tudni, hányadán is áll az aksi.

Kamera beállítások az alkalmazáson belül

Ha még nem találtad meg a Kamera beállításait az alkalmazáson belül, az nem véletlen – mivel nincs is ott! Az Apple ügyesen, ámbár nekünk inkább kellemetlenséget okozva a Beállítások menübe rejtette el. Ez egyrészt nem túl kényelmes, másrészt sokan valószínűleg még csak nem is tudnak erről. Szorítunk, hogy idén jobb belátásra térjenek a fejlesztők!

Dinamikus háttér

Ha már kiszivárgott, hogy az iOS 13 végre megkaphatja a Dark Mode-ot, akkor a macOS Mojave másik izgalmas újítását sem szeretnénk, ha kimaradna a rendszerből. A napszakokkal változó háttér iPhone-on és iPad-en is látványos újítás lehetne az egyhangú képernyő helyett. 

Most te jössz! Neked mi szerepel az iOS 13 kívánságlistádon? Írd meg kommentben!  

 

Még több iOS 13 hírt találsz, ha ezekre a linkekre kattintasz: