Kedves Ügyfeleink! Szervizünk Húsvéti ünnepek miatt 2023.04.07. (péntek) és 2023.04.10-án (hétfő) között zárva tart! Nyitás: 2023.04.11-én kedden. (X)

x

iOS tippek-trükkök: Vezérlőközpont testreszabása

2022.06.28 0 hozzászólás 1656 olvasás
iOS tippek-trükkök: Vezérlőközpont testreszabása

Az Apple operációs rendszere évről évre kap olyan finomhangolásokat, amikkel egy kicsit még jobban belopja magát a szívünkbe. Az iOS 11-től kezdve a Vezérlőközpont is szinte teljesen a felhasználók irányítása alá került, vagyis csak rajtad múlik, hogyan szeretnéd kialakítani a felületet. Hogy mit kell ehhez tenned, azt cikkünkben megtalálod.

Azt talán már nem is kell mondanom, hogy első lépésként mindenképp frissítsd a készüléked a legújabb iOS verzióra. Ez nem csak azért fontos, mert újdonságokkal gazdagodhatsz (például minden infót megtalálsz az akkumulátorról), de a korábbi hibáktól is megszabadulhatsz ennek köszönhetően. Ha ezen már túl vagy, neki is indulhatsz a Vezérlőközpont csinosításának.

Hogyan nyisd meg a Vezérlőközpontot?

A Vezérlőközpontot egyszerűen elérheted, csak húzd felfelé az ujjad a képernyő aljától indulva (ezt a módszert „régebbi” készülékeken alkalmazhatod, például egy iPhone 7 kijelzőn navigálva). iPhone X és későbbi modelleken ez úgy módosul, hogy a képernyő jobb felső sarkából kell elindítanod lefelé a mozdulatot.

iphone_vezerlokozpont

A Vezérlőközpont testreszabása

  • Először is lépj be a Beállítások > Vezérlőközpont menüpontba.
  • Itt válaszd a Vezérlők testreszabása opciót.
  • Egyes vezérlőelemek hozzáadásához koppints a „+”, eltávolításhoz pedig a „-„ jelre.

Nem sikerül munkára bírni a készüléket? Már nem is reagál érintésre a telefonod? Ebben a cikkben megoldást találhatsz!

Ha kiválasztottad a tökéletes kombinációt az alkalmazásaidból, akkor innentől kezdve gyakorlatilag már csak annyi dolgod maradt, hogy rendszeresen használd őket a Vezérlőközpont segítségével.

Hogyan zárd be a Vezérlőközpontot?

A bezáráshoz koppints a képernyő tetejére vagy nyomd meg a főgombot – többek közt a már említett iPhone 7-esen. A „notch generáción” pedig húzd felfelé az ujjad a képernyő aljáról indulva vagy egyszerűen koppints a kijelzőre.

 

Blogunkon még több iOS tippet találhatsz, ha pedig tetszett a cikkünk, mindenképp oszd meg másokkal is!