iPhone 13 kijelzőcsere – csak hivatalos szervizben cserélve működik a Face ID?

2022.06.10 0 hozzászólás 787 olvasás
iPhone 13 kijelzőcsere – csak hivatalos szervizben cserélve működik a Face ID?

Az iPhone 13 kijelzőjének cseréje esetén megszűnik a Face ID funkció, ha nem hivatalos szervizben cserélik a telefon kijelzőjét. De hogyan derült ez ki egyáltalán? Az alábbiakban mindenre választ kaphatsz.

Az iPhone-ok szervizelése sosem tartozott a legolcsóbb mulatságok közé. A most felröppent információk fényében viszont úgy látszik, ez a jövőben sem lesz másképp.

Nem mindegy, ki cseréli az iPhone 13 kijelzőjét

A népszerű szervizes-YouTuber, Louis Rossman számolt be egyik videójában arról, hogy ha otthon, vagy egy nem hivatalos szervizben cserélik le az iPhone 13 kijelzőjét, akkor a telefonban nem fog többé működni a Face ID.

Persze a gyakorlatiasabb felhasználók erre azt mondhatják, hogy beléptetésre továbbra is ott lesz a jelkód beírásos módszer, de azért lássuk be, a kettő nem ugyanaz.

Nem csak ő észlelte a problémát. Egy másik videóban két iPhone 13 kijelzőjét cserélik meg, ezzel imitálva a javítást. A csere után hibaüzenetet írt ki a telefon és a Face ID letiltásra került.

Ezután visszacserélik a két kijelzőt, és az eredeti kijelzők helyre kerülése után újra működik a Face ID mindkét iPhone-on.

Ez tehát azt jelenti, hogy a kijelző minden egyes iPhone 13 esetén hozzá van párosítva az adott készülékhez, így ha nem hivatalos szervizben cserélik azt, akkor elveszítheted a Face ID funkciót.

Face ID

(kép forrása: screenrant.com)

A Face ID-val kapcsolatban korábban is akadtak már problémák, erről részletesen olvashatsz ebben a cikkünkben.

Csak hivatalos szervizben lehet javítani az iPhone-t?

Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy ha szeretnéd továbbra is használni a Face ID rendszert, akkor hivatalos Apple szervizbe kell vinned az iPhone 13 telefonodat a kijelző meghibásodása esetén.

Előfordulhat persze, hogy a későbbiekben változtatni fog ezen az Apple, de az se lenne meglepő, ha ezzel a lépéssel próbálná arra sarkallni a felhasználókat, hogy hivatalos és az Apple által elismert szervizekbe vigyék a telefonjaikat.

Úgy néz ki tehát, hogy az iPhone-ok szervizelése továbbra sem lesz olcsóbb – abban az esetben persze ha minden funkciót szeretnél használni a későbbiekben is.

De akkor hova vidd szervizeltetni az iPhone-t?

Olyan szervizbe vidd az iPhone-t, ami az Apple IRP tagja

Az Apple a olyan felhasználók számára hozta létre az Independent Repair Provider (IRP), magyarul a Független javítócégek programját, akik a hivatalos garancia lejárta után is olyan szervizben szeretnék javíttatni iPhone-jukat, ahol igazi gyári alkatrészeket használnak.

Az IRP-ben résztvevő szervizek technikusai az Apple által szervezett továbbképzéseken vesznek részt, emellett az Apple által is használt eszközöket és berendezéseket is megkapják, így lényegében ugyanolyan minőségben végzik az iPhone-ok szervizelését, mint az Apple szervizesei.

Akadnak olyan szervizek, melyek foglalkoznak ugyan gyári minőségű javítással, de hetekkel előre be kell jelentkezni és kizárólag időpontfoglalással lehet odavinni a telefont, vagy dőpont nélkül pedig csak abban az esetben, ha ott vásároltad a készüléket.

Ezzel szemben az IRP szervizek – függetlenségüknek köszönhetően – sokkal rugalmasabbak, így ezekben a szervizekben akár pár óra alatt is megodlhatóak ezek a javítások.

Smart Clinic

És hogy hol találsz ilyen szervizt?

A Smart Clinic tagja az Apple IRP programjának

A Smart Clinic rendelkezik Apple IRP licensszel, így ha a jövőben bármilyen problémád akad majd az iPhone 13 kijelzőjével, bátran fordulj hozzánk, mi segítünk a cserében, ráadásul a Face ID-ról sem kell majd lemondanod.

Nálunk ráadásul nem kell heteket várnod egy ilyen szervizelésre, hanem a probléma jellegétől függően pár óra alatt vagy akár azonnal el tudjuk végezni a javítást. 

Természetesen egyéb Apple termék javításával is nyugodtan kereshetsz minket, legyen szó akár régebbi iPhone-okról, MacBookról, iPadről vagy Apple Watchról.

Te mit gondolsz az Apple ilyen húzásairól? Te cseréltél már otthon kijelzőt az iPhone-odon? Válaszodat nyugodtan írd meg kommentben és ne felejtsd el megosztani a cikket!