iPhone 7 Plus vs. Galaxy Note 7 törésteszt

2022.06.30 0 hozzászólás 1592 olvasás
iPhone 7 Plus vs. Galaxy Note 7 törésteszt

Igen-igen tudjuk, hogy a Galaxy Note 7 története milyen csúfos véget ért. Azonban azt nem tagadhatjuk, hogy az akkumulátort érintő problémáján kívül, milyen remek telefont gyártott a Samsung, erős hardverrel, és minőségi kialakítással. Így relevánsnak tartjuk a videót a telefonok összehasonlítására is.

Az iPhone 7 Plus és a Samsung Galaxy Note 7 az ősz két nagyágyújának számít. A szuper kamerán, erős hardvaren túl a fizikai megjelenés is igazán tekintélyt parancsoló, a készülékek már-már tablet nagyságúak.

Az alábbi törésteszt videóban egymás mellé állítják a két telefont, és mindkettőt a betonra ejtik. Először egy Tech21-es tokban ejtették le, amely márka termékei nálunk is kaphatóak. A többféle leejtések után a tokkal felvértezett készülékek gond nélkül túlélték, utána kivették őket a tokból. Az üveg (Galaxy Note 7) kontra fém (iPhone 7 Plus) párharcának nem lett túl meglepő a végkimenetele.

 

Egy kézmagasságból való ejtés után a Galaxy Note 7 hátulja már nem mutat túl jól. Az üveg borítás alján két nagy repedés húzódik, amíg az iPhone 7 Plus hátulján mindössze néhány helyen látható apró kopás.

A második körben, amikor az aljára ejtik őket, tovább roncsolódik a Galaxy Note 7. Míg az iPhone csak esztétikai sérülések keletkeznek, a Note még jobban összetörik. Az oldalra ejtést mindkét készülék jól tűri.

Természetesen a legszörnyűbb eshetőség, ami a telefonoddal megtörténhet, ha pont a kijelzőre esik. A videóban a kijelzők több repedést is szenvedtek, noha a megjelenítés és az érintőképernyő továbbra is működött.

Az ilyen fej-fej melletti, minden más külső tényezőt kiiktató tesztek valóban közel állnak a tudományos töréstesztekhez, amit ebben az esetben az iPhone nyert. A különféle ejtések közül az iPhone a szélére vagy oldalára esést könnyű szerrel állta, a Note-on látható sérülések jelentek meg. 

Mint láthatod a Tech21-es tok jól funkcionált éles helyzetben. Ha szeretnél ilyesfajta védelmet az iPhone 7 telefonodra, kattints erre a linkre.

/forrás: bgr.com/