iPhone tippek kezdőknek: Így alakítsd saját igényeid szerint a widgeteket!

2017. március 20. -
A fejlesztők egyre többet foglalkoznak a különböző applikációk és funkciók testreszabhatóságával, mely a felhasználói élményre is jó hatással van. Sokakat érint pozitívan, ha 3-4 lenyomásnyira, húzásnyira vannak az általuk gyakran látogatott alkalmazások például a facebook, messenger, emailek, twitter, instagram stb. Az Apple Today funkciója segítségével egy helyre gyűjtheted ezeket. Hogyan? Megmutatjuk!
iPhone tippek kezdőknek: Így alakítsd saját igényeid szerint a widgeteket!

Ez a nézet azért létezik, hogy összegyűjthesd benne, azokat a számodra fontos alkalmazásokat, amelyeket gyakorta látogatsz, azaz minden olyan dolgot, amiben up-to-date szeretnél maradni. Az Apple legtöbb beépített applikációja rendelkezik Today nézethez kapcsolható widgettel, így ezeket tudod majd integrálni. Azonban a legjobb külső cég által gyártott alkalmazások is beilleszthetők és olvashatóak a zárolási képernyőről.

Hogyan adhatok hozzá widgeteket a Today nézethez?

Ha épp most töltöttél le egy új applikációt, nézd meg, hogy támogatja-e a Today nézetet. Különösen akkor érdemes vetni rá egy pillantást, ha olyan applikációt töltöttél le, ami a szórakozásod szent célját szolgálja, vagy produktivitás mérésére teremtetett. 

  • Húzd le az ujjad a képernyő tetejéről az aljára, hogy elővarázsold a Today nézetet.
  • Majd húzd balról jobbra, hogy láthasd az értesítéseid.

1

  • Görgesd le az aljáig, ott találsz egy opciót, mely lehetővé teszi a szerkesztést.
  • Nyomj rá a hozzáadás gombra, melyet zöld körben fehér + jelöl.

2

Itt pedig hozzáadhatod az összes applikációt, melyet szeretnél rögtön a zárolási képernyődről elérni. Mindig megéri frissíteni és kísérletezni hogyan a legkényelmesebb számodra, hiszen csak rajtad áll mit állítasz be rajta.

Hogyan távolíthatom el a nem használt widgeteket?

Gyakorta előfordul, hogy letöltünk egy alkalmazást, azonban nem váltja be az iránta támasztott elvárásainkat, esetleg nem foglalkozunk azzal a tevékenységgel, vagy találunk másik alkalmazást hozzá. Persze kevésbé drasztikus esetek is előfordulhatnak. Ilyen az, amikor rájössz, hogy bár az applikációval semmi probléma, mégsem szükséges, hogy elérhető legyen a Today nézetből. A metódus nagyjából ugyanaz:

  • Húzd le az ujjad a képernyő tetejéről az aljára, hogy elővarázsold a Today nézetet.
  • Húzd el ujjad balról jobbra, ha az értesítéseid látod.

3

  • Görgesd le az aljáig és ott találsz egy opciót, mely lehetővé teszi a szerkesztést.
  • Nyomj rá az eltávolítás gombra, mely piros körben fehér + jelöl.

4

Hogyan rendezhetem újra widgeteket?

Ugyanott és nagyjából ugyanúgy, ahogy az eddigiekben is.  A mozgatás ikont kell ebben az esetben használnod: Innentől pedig a már egyszerűségének köszönhetően általánossá vált drag’n’drop módszer alkalmazásával könnyen navigálhatod applikációid widgetjeit.

Ha cikkünk megragadta az érdeklődésed, akkor folytasd bátran az Apple termékek különböző funkcióinak megismerését! Napjainkban az egyik legfontosabb és legszélesebb körben használt kiegészítő funkció a készülékek kamerája. Ha szeretnél különböző kamerához kapcsolódó tippekkel és trükkökkel megismerkedni, akkor a következő cikket ajánljuk számodra.

/Forrás: imore.com/

Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 1. rész Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 1. rész
2016. december 16.
Az iOS 10 alig pár hete jelent meg, mégis rengetegen használják már. Mint ahogy az összes többi rendszer, így ez sem teljesen tökéletes.
Súlyos tervezési hiba az Apple-nél: A Touch Disease Súlyos tervezési hiba az Apple-nél: A Touch Disease
2017. június 1.
Biztosan megesett már veled is, hogy az iPhone, vagy az iPad képernyője hirtelen megfagyott, és akármilyen erősen is próbáltad, nem válaszolt az egyre hevesebb nyomkodásnak. Biztosíthatunk, a legtöbb esetben elég könnyű „felolvasztani” egy lefagyott kijelzőt, a következő cikkben ehhez adunk 9 egyszerű tippet, emellett kitérünk az Apple egyik legsúlyosabb tervezési hibájára is.
10 legnépszerűbb cikk a Smart Clinic-en 2017-ben! 10 legnépszerűbb cikk a Smart Clinic-en 2017-ben!
2018. január 3.
Fel sem tudnánk sorolni, mi minden történt az elmúlt évben a blogunkon. Élőben közvetítettük az iPhone X megjelenését, elindítottuk szakértői cikksorozatunkat, 15 napon keresztül 15 cikkben mutattuk be azokat a kiegészítőket, amelyeket mi is szívesen ajándékoznánk, és ez még csak a jéghegy csúcsa.