iPhone tippek kezdőknek: Így alakítsd saját igényeid szerint a widgeteket!

2017. március 20. -
A fejlesztők egyre többet foglalkoznak a különböző applikációk és funkciók testreszabhatóságával, mely a felhasználói élményre is jó hatással van. Sokakat érint pozitívan, ha 3-4 lenyomásnyira, húzásnyira vannak az általuk gyakran látogatott alkalmazások például a facebook, messenger, emailek, twitter, instagram stb. Az Apple Today funkciója segítségével egy helyre gyűjtheted ezeket. Hogyan? Megmutatjuk!
iPhone tippek kezdőknek: Így alakítsd saját igényeid szerint a widgeteket!

Ez a nézet azért létezik, hogy összegyűjthesd benne, azokat a számodra fontos alkalmazásokat, amelyeket gyakorta látogatsz, azaz minden olyan dolgot, amiben up-to-date szeretnél maradni. Az Apple legtöbb beépített applikációja rendelkezik Today nézethez kapcsolható widgettel, így ezeket tudod majd integrálni. Azonban a legjobb külső cég által gyártott alkalmazások is beilleszthetők és olvashatóak a zárolási képernyőről.

Hogyan adhatok hozzá widgeteket a Today nézethez?

Ha épp most töltöttél le egy új applikációt, nézd meg, hogy támogatja-e a Today nézetet. Különösen akkor érdemes vetni rá egy pillantást, ha olyan applikációt töltöttél le, ami a szórakozásod szent célját szolgálja, vagy produktivitás mérésére teremtetett. 

  • Húzd le az ujjad a képernyő tetejéről az aljára, hogy elővarázsold a Today nézetet.
  • Majd húzd balról jobbra, hogy láthasd az értesítéseid.

1

  • Görgesd le az aljáig, ott találsz egy opciót, mely lehetővé teszi a szerkesztést.
  • Nyomj rá a hozzáadás gombra, melyet zöld körben fehér + jelöl.

2

Itt pedig hozzáadhatod az összes applikációt, melyet szeretnél rögtön a zárolási képernyődről elérni. Mindig megéri frissíteni és kísérletezni hogyan a legkényelmesebb számodra, hiszen csak rajtad áll mit állítasz be rajta.

Hogyan távolíthatom el a nem használt widgeteket?

Gyakorta előfordul, hogy letöltünk egy alkalmazást, azonban nem váltja be az iránta támasztott elvárásainkat, esetleg nem foglalkozunk azzal a tevékenységgel, vagy találunk másik alkalmazást hozzá. Persze kevésbé drasztikus esetek is előfordulhatnak. Ilyen az, amikor rájössz, hogy bár az applikációval semmi probléma, mégsem szükséges, hogy elérhető legyen a Today nézetből. A metódus nagyjából ugyanaz:

  • Húzd le az ujjad a képernyő tetejéről az aljára, hogy elővarázsold a Today nézetet.
  • Húzd el ujjad balról jobbra, ha az értesítéseid látod.

3

  • Görgesd le az aljáig és ott találsz egy opciót, mely lehetővé teszi a szerkesztést.
  • Nyomj rá az eltávolítás gombra, mely piros körben fehér + jelöl.

4

Hogyan rendezhetem újra widgeteket?

Ugyanott és nagyjából ugyanúgy, ahogy az eddigiekben is.  A mozgatás ikont kell ebben az esetben használnod: Innentől pedig a már egyszerűségének köszönhetően általánossá vált drag’n’drop módszer alkalmazásával könnyen navigálhatod applikációid widgetjeit.

Ha cikkünk megragadta az érdeklődésed, akkor folytasd bátran az Apple termékek különböző funkcióinak megismerését! Napjainkban az egyik legfontosabb és legszélesebb körben használt kiegészítő funkció a készülékek kamerája. Ha szeretnél különböző kamerához kapcsolódó tippekkel és trükkökkel megismerkedni, akkor a következő cikket ajánljuk számodra.

/Forrás: imore.com/

10 apróság, amiért hálás lesz neked az iPhone akkumulátora 10 apróság, amiért hálás lesz neked az iPhone akkumulátora
2018. június 20.
Nincs könnyű dolga egy iPhone aksinak, hisz naponta tesszük próbára a képességeit, netezünk, játszunk, telefonálunk lefekvésig. De mi van, ha reggel úgy indulsz el, hogy elfelejtetted feltölteni a mobilod és esélyed nincs, hogy aznap töltőt szerezz magadnak? Vagy az esti bulira már olyan szegényes akku idővel rendelkezel, hogy inkább hazaindulnál? Megteheted, de inkább próbáld ki először aksi kímélő tippjeinket.
9 applikáció, amit minden gazdinak ismernie kell! 9 applikáció, amit minden gazdinak ismernie kell!
2016. június 16.
Egy kis szőrgombolyag felnevelése hatalmas örömmel és büszkeséggel aranyozza be a mindennapjainkat, ugyanakkor tudvalevő, hogy egy kisállat gondozása az extra nagy boldogsághormon-adag mellett rengeteg felelősséggel is jár. Etetések, szundiztatások, játékos tanulási és fejlesztési tevékenységek, ilyen-olyan takarítanivalók és mindenféle öröm és kihívás, ami a világ megismerésével jár, a kiskedvenc és a gazdi életében.
Rendeld online a karácsonyi ajándékokat! Rendeld online a karácsonyi ajándékokat!
2016. december 16.
Az év vége felé szokás szerint feltömörülnek a dolgok körülöttünk, feszesebb tempót kell diktálni a feladatokkal, és több váratlan meglepetéssel kell megbirkózni. Legtöbbször fáradtan érünk haza, amikor már kimozdulni sincs erőnk a lakásból.