iPhone tippek kezdőknek: Így alakítsd saját igényeid szerint a widgeteket!

2017. március 20. -
A fejlesztők egyre többet foglalkoznak a különböző applikációk és funkciók testreszabhatóságával, mely a felhasználói élményre is jó hatással van. Sokakat érint pozitívan, ha 3-4 lenyomásnyira, húzásnyira vannak az általuk gyakran látogatott alkalmazások például a facebook, messenger, emailek, twitter, instagram stb. Az Apple Today funkciója segítségével egy helyre gyűjtheted ezeket. Hogyan? Megmutatjuk!
iPhone tippek kezdőknek: Így alakítsd saját igényeid szerint a widgeteket!

Ez a nézet azért létezik, hogy összegyűjthesd benne, azokat a számodra fontos alkalmazásokat, amelyeket gyakorta látogatsz, azaz minden olyan dolgot, amiben up-to-date szeretnél maradni. Az Apple legtöbb beépített applikációja rendelkezik Today nézethez kapcsolható widgettel, így ezeket tudod majd integrálni. Azonban a legjobb külső cég által gyártott alkalmazások is beilleszthetők és olvashatóak a zárolási képernyőről.

Hogyan adhatok hozzá widgeteket a Today nézethez?

Ha épp most töltöttél le egy új applikációt, nézd meg, hogy támogatja-e a Today nézetet. Különösen akkor érdemes vetni rá egy pillantást, ha olyan applikációt töltöttél le, ami a szórakozásod szent célját szolgálja, vagy produktivitás mérésére teremtetett. 

  • Húzd le az ujjad a képernyő tetejéről az aljára, hogy elővarázsold a Today nézetet.
  • Majd húzd balról jobbra, hogy láthasd az értesítéseid.

1

  • Görgesd le az aljáig, ott találsz egy opciót, mely lehetővé teszi a szerkesztést.
  • Nyomj rá a hozzáadás gombra, melyet zöld körben fehér + jelöl.

2

Itt pedig hozzáadhatod az összes applikációt, melyet szeretnél rögtön a zárolási képernyődről elérni. Mindig megéri frissíteni és kísérletezni hogyan a legkényelmesebb számodra, hiszen csak rajtad áll mit állítasz be rajta.

Hogyan távolíthatom el a nem használt widgeteket?

Gyakorta előfordul, hogy letöltünk egy alkalmazást, azonban nem váltja be az iránta támasztott elvárásainkat, esetleg nem foglalkozunk azzal a tevékenységgel, vagy találunk másik alkalmazást hozzá. Persze kevésbé drasztikus esetek is előfordulhatnak. Ilyen az, amikor rájössz, hogy bár az applikációval semmi probléma, mégsem szükséges, hogy elérhető legyen a Today nézetből. A metódus nagyjából ugyanaz:

  • Húzd le az ujjad a képernyő tetejéről az aljára, hogy elővarázsold a Today nézetet.
  • Húzd el ujjad balról jobbra, ha az értesítéseid látod.

3

  • Görgesd le az aljáig és ott találsz egy opciót, mely lehetővé teszi a szerkesztést.
  • Nyomj rá az eltávolítás gombra, mely piros körben fehér + jelöl.

4

Hogyan rendezhetem újra widgeteket?

Ugyanott és nagyjából ugyanúgy, ahogy az eddigiekben is.  A mozgatás ikont kell ebben az esetben használnod: Innentől pedig a már egyszerűségének köszönhetően általánossá vált drag’n’drop módszer alkalmazásával könnyen navigálhatod applikációid widgetjeit.

Ha cikkünk megragadta az érdeklődésed, akkor folytasd bátran az Apple termékek különböző funkcióinak megismerését! Napjainkban az egyik legfontosabb és legszélesebb körben használt kiegészítő funkció a készülékek kamerája. Ha szeretnél különböző kamerához kapcsolódó tippekkel és trükkökkel megismerkedni, akkor a következő cikket ajánljuk számodra.

/Forrás: imore.com/

iPhone tippek kezdőknek: a 3D Touch iPhone tippek kezdőknek: a 3D Touch
2016. december 12.
A 3D Touch lehetősége még csak az iPhone tulajok kiváltsága. Ez a remek újítás számtalan lehetőséget tartogat, amit annak ellenére, hogy még egyelőre nem minden alkalmazás használ ki, nagyban megkönnyítheti a telefonodon való barangolásodat.
Szakértői cikk: 5 hibajel, ami alaplapi meghibásodásra utalhat +1, amivel azonnal szervizbe kell rohannod! Szakértői cikk: 5 hibajel, ami alaplapi meghibásodásra utalhat +1, amivel azonnal szervizbe kell rohannod!
2017. szeptember 4.
Nézhetjük felhasználó szemmel, de vizsgálhatjuk akár szervizesként is, az alaplapi problémák az egyik legrosszabb fajtái az okostelefonok meghibásodásának. Az elmúlt évek tapasztalatából leszűrve mondhatjuk, hogy nem csak a javításuk nehéz, hanem az azonosításuk is.
Karácsonyi iPhone alkalmazások, háttérképek, csengőhangok Karácsonyi iPhone alkalmazások, háttérképek, csengőhangok
2015. november 27.
Ha szeretnél a legjobb karácsonyi iPhone alkalmazásokkal, háttérképekkel és egyéb kiegészítőkkel feldobni a karácsonyod, olvasd el a témával kapcsolatos blog bejegyzésünk és számold velünk, hányat kell még aludnod karácsonyig!.