Leváló Sony Xperia Z kijelzők, vízkárosult vízálló Xperiák, félnetek jó lesz!

2022.06.30 0 hozzászólás 4424 olvasás
Leváló Sony Xperia Z kijelzők, vízkárosult vízálló Xperiák, félnetek jó lesz!

Számtalan panasz érkezett már szervizeinkbe azzal kapcsolatban, hogy a Sony Xperia Z készülékek előlapja kissé megemelkedik, aminek következtében leválhat a kijelző. Ez azért is veszélyes, mert a ennek következtében a készülékek vízállósága is veszélybe kerülhet.

A vásárlók többségénél nem észlelhetőek különösebb gondok ezzel kapcsolatban, azonban akadnak olyanok, akiknél az említett probléma miatt vörösre váltott át a vízhatlansági jelző.

A tapasztalatok szerint ez a probléma leginkább nagy hőségben vagy a telefon erős terhelése esetén alakul ki; ez a két hatás ugyanis olyan szinten felforrósíthatja a készülékeket, hogy az erősnek jóindulattal sem nevezhető gyári ragasztó elenged, ennek következményeképpen könnyedén elválhat a kerettől a Sony Xperia Z kijelzője.

Számos fórumon olvasható, hogy az egyik legnagyobb gond az, hogy sokszor a Sony Xperia szervizek sem tudnak mit kezdeni a komplikációval.

cikk_kep 

Néhányan próbálják a saját kezükbe venni az ügyet; vannak, akik hajszárítóval olvasztják meg a ragasztót, majd visszanyomják a Sony Xperia Z kijelzőt, összeszorítva tartják a készüléket és megvárják, hogy meghűljön a ragasztóanyag. Mások átmeneti megoldásként a külső felületre tesznek ragasztót, azt remélve, hogy a készülék ezáltal vízálló marad.

Velünk is előfordult, hogy néhány ügyfél visszahozta az általunk javított készülékét a leváló Sony Xperia Z-kijelzők miatt, azonban idővel tapasztaltuk, hogy egyetemes problémával állunk szemben - külföldi szakportálok és szervizek is rengeteget foglalkoztak a problémával. Éppen ezért utánanéztünk a problémának és sikerült egy olyan ragasztóanyagot beszereznünk, amellyel ez a sokakat égető probléma orvosolhatóvá válik!

Ha problémát észleltél a Sony Xperia Z-ddel kapcsolatban, ne habozz, a hajszárító helyett inkább keresd fel szervizünket, hogy Xperiád újra a maga teljességében munkálkodhasson!