Megéri? Reális-e az új AirPods Max ára?

2022.06.10 0 hozzászólás 2477 olvasás
Megéri? Reális-e az új AirPods Max ára?

Megoszlanak a vélemények az Apple első vezetéknélküli fejhallgatójáról, az AirPods Max-ról. Vajon megéri -e az árát? Mire ajánlott használni? Az alábbi cikkel reméljük, hogy a segítségedre leszünk.

Az Apple december 8-án jelentette be az első aktív zajszűrős fejhallgatóját, a vezeték nélküli AirPods Max-ot. Az AirPods és az AirPods Pro már sokak számára ismerős lehet. A cég több mint 3 éve adta ki az AirPods első verzióját, ami óriási sikert aratott a felhasználók körében.

Az első generációs Apple fejhallgatónak is lesz ekkora sikere? A vélemények megoszlanak, főként az ár-érték arány miatt.

De vessünk egy pillantást részletesebben is arra, hogy hogyan is néz ki az aktív zajszűréssel ellátott AirPods Max.

Egyedi design

Az AirPods Max U alakú, ovális fülpárnákkal rendelkezik. A fejpánt kialakítása úgy lett tervezve, hogy eloszlassa a súlyt, és csökkentse a fejre nehezedő nyomást, ezt az Apple „forradalmi mechanizmusnak” nevezi.

A fejhallgató kerete állítható karokkal rendelkezik, amelyek tökéletesen illeszkednek a fejhez. A puha anyaggal bevont rozsdamentes ­acél keret a stabilitást, a rugalmasságot és a kényelmet megfelelő mértékben biztosítja.

Egy férfi gépel, miközben az AirPods Max a fején van

(a kép forrása: https://www.gsmarena.com/)

Az eloxált alumíniumból készült fülkagylók lehetővé teszik a két kagyló egymástól független elforgatását, és ezáltal a nyomás kiegyenlítését.

A fejhallgatón az Apple Watchon ismert Digital Crownnal szabályozhatjuk a hangerőt, léptethetünk a dalok között, fogadhatjuk és elutasíthatjuk a hívásokat, hosszan nyomva pedig Siriként funkcionál. A digitális korona mellett egy másik fizikai gomb is rákerült, amelyet megnyomva az eszköz igény szerint beengedi a külső hangokat. Erről lejjebb írunk részletesebben.

AirPods Max ezüst színben

(a kép forrása: https://www.apple.com/)

Magával ragadó hangzás

Az fejlesztők egy teljesen új élményt szerettek volna adni a felhasználóknak. A fülpárnáktól a fej­pántig mindent úgy alakí­tottak ki, hogy minden fejformán megfelelő legyen a hangszigetelés. Továbbá gazdagabb basszussal, pontos közepekkel és éles, tiszta magas hangokkal egy egyedi AirPods Max hangzást ígérnek a felhasználóknak.

Adaptív EQ

Az AirPods Max aktív zajszűrés funkciót is kapott, a fejhallgató hat külső mikrofonján keresztül folyamatosan figyeli a környezeti zajokat, két szenzorral azt monitorozza, hogy pontosan mit hall a felhasználó - majd a külső zajokat kioltó, ellenfázisú hangokat generálva optimalizálja a lejátszott tartalmak  egyedi hangzását. Mindezek mellett egy dedikált beszédmikrofon is van a fejhallgatóban.

Dinamikus fejkövetés

A csatlakoztatott eszközeink követni tudják a fejmozdulatokat és a készülék pozíciójához viszonyítva kristálytiszta térhangzást biztosítanak. A fejhallgatót levéve automatikusan leáll a zenelejátszás. Az AirPods-zal egyszerre több készülékhez is csatlakozhatunk, és a fejhallgató automatikusan képes váltani az eszközök között.

Térbeli hangzás

Az AirPods Max meghajtójában a csúcsminőségű álló hangfalak mintájára tervezett dupla neodímium mágnesgyűrűs motor található, amely csökkenti a teljes harmonikus torzítást a hallható tartomány egészében. Ennek köszönhetően még teljes hangerőn is egységesen tiszta hangzást kapunk.

H1 Chip technológia

Az AirPods Max kagylóiba az Apple saját tervezésű H1 chipje került, amit egyébként az AirPods Pro is használ. A két chip tíz‑tíz audio­magjára támaszkodó számító­gépes hang­vezérlés segít kizárni a környezeti zajt, valamint a fülpárnák illeszkedéséhez és szigetelésének szintjéhez igazítja a hangot – ezáltal páratlan élményt adva például egy filmezéshez. A gyártó szerint olyan hangzást kapunk, amely olyan érzést kelt, mintha körülöttünk játszódnának a jelenetek.

Áttetsző mód

Korábban már említettük, hogy két fizikai gomb található a fejhallgatón. Az egyik a digitális korona, a másik az áttetsző mód gomb. Amit ha bekapcsolunk, akkor a fejhallgató beengedi a környezeti hangokat, ami akkor hasznos, ha hallani szeretnénk, hogy mi történik körülöttünk. Az áttetsző gomb a fejhallgató tetején található.

Tedd egyedivé a fejhallgatód

Az AirPods Max 5 féle színben elérhető: ezüst, asztroszürke, rózsaszín, zöld és égkék.

Az Apple ingyenes gravírozást is felajánl, ami természetesen opcionálisan kérhető, de ezzel még inkább egyedivé tehetjük, és magunkénak érezhetjük a fejhallgatót.

Az AirPods Max 5 színben kapható

(a kép forrása: https://www.macrumors.com/)

Ha pedig variálni szeretnénk a színeket, akkor megtehetjük. Az AirPods Max fülpárnái mágnesesen kapcsolódnak a fejhallgató kagylóihoz, és cserélhetők. Mindössze 29.990 Ft-ért az 5 szín közül bármelyik színnel variálhatjuk a fejhallgatónk fülpárnáját.

Az AirPods Max színeinek variálása

(a kép forrása: https://www.macrumors.com/)

Ár

A fejhallgató elég borsos árat kapott. A maga 234.990 forintjával az erős középkategóriás fejhallgatók közé sorolható, ami az árat illeti. Kérdés, hogy megéri -e az árát? És ha igen, kinek éri meg?

Mi található a dobozban?

A fejhallgatón kívül megtalálunk a dobozban még egy Lightning - USB-C kábelt és egy Smart Case-nek nevezett tokot is, amibe ha betesszük a fejhallgatót, az akkumulátora rendkívül alacsony energiafogyasztásra kapcsol. Sajnos a tok csak a fülpárnákat védi, a fejpántot nem.

egy AirPods Max, egy Smart Case tok és egy Lightning - USB-C kábel található a dobozban

(a kép forrása: https://www.apple.com/)

Üzemidő

Bár nem a legfontosabb, de kiemelt kérdés: meddig őrzi a töltöttségét a fejhallgató?

Nos, a válasz: 20 óra. Az AirPods Max akár 1200 percig is kibírja egy töltéssel. Ráadásul mindezt bekapcsolt aktív zajszűréssel és térbeli hanggal ígéri az Apple. Ha pedig lemerülne, akkor 5 perc töltéssel újabb 1,5 órát nyerhetünk, és körülbelül két órába kerül teljesen feltölteni.

Ha használaton kívül 5 perc után nem tesszük bele a Smart Case-be, akkor alacsony fogyasztású üzemmódba kapcsol. Ha pedig 72 óráig nem használjuk a fejhallgatót, akkor ultraalacsony fogyasztású üzemmódba lép, amely letiltja a Bluetooth-hoz való kapcsolódást és az eszközeink helymeghatározásra szolgáló Lokátor funkciót is.

Kinek éri meg az AirPods Max?

Az Apple szerint a vájtfülűeknek is teljesen ideális lehet az AirPods Max, de az eddigi tesztekre alapozva inkább az a valószínűbb, hogy a tartalomfogyasztók igényeit elégíti ki. Filmnézésre, videónézésre, zenehallgatásra az egyik legjobb választás lehet, persze ha ér neked 234 990 Ft-ot. A fejhallgató súlya egyébként 384 gramm, ami több mint egy átlagos fejhallgató, így hosszú távon, a városban járkálva nem biztos, hogy a legkényelmesebb választás. Aki több Apple eszközt is használ, és fontos neki, hogy minőségi hangzást kapjon, illetve fontos neki az aktív zajszűrés, az eszközök közötti gyors váltás, az nem fog csalódni az Apple első generációs fejhallgatójában.

Mindenesetre, mindenképp megéri kipróbálni, mert ahogy az Apple is mondaná, egy páratlan élményben lehet részünk.

Az AirPods Max már kapható az Apple hivatalos honlapján:

Itt vásárolhatod meg.

Neked mi a véleményed az AirPods Max-ról? Esetleg próbáltad már? Van ötleted, hogy mire használhatnád?