Mikor lesz 2022 első Apple eseménye?

2022.05.31 0 hozzászólás 226 olvasás
Mikor lesz 2022 első Apple eseménye?

Az Apple minden év tavaszán tartja az első fontosabb eseményét. Idén kifejezetten izgalmasnak ígérkezik a tavaszi rendezvény, hiszen olyan termékek bejelentése is várható, amire sokan várnak. Ebben a cikkben megnézzük, milyen újdonságok várhatóak és hogy pontosan mikor lesz a 2022-es tavaszi Apple bemutató.

A tavaszi Apple esemény általában úgy van felépítve, hogy a fókuszában egy új készülék áll, és emellett még pár kisebb újdonság vagy fejlesztés is bemutatásra kerül.

Mikor kerül megrendezésre a tavaszi Apple esemény?

A napokban az Apple kiküldte a nagyobb szakportáloknak és szakértőknek a meghívókat.

Az esemény, ami a ,,Peek Performance” nevet kapta, 2022. március 8-án lesz.

Az utóbbi években megszokott módon csak online lesz látogatható a bemutató, és helyi idő szerint délelőtt 10 órakor fog kezdődni. Ez magyar idő szerint este 19 órát jelent.

Az esemény az Apple weboldalán lesz megtekintő, az Event fülre kattintva már látható is a dátum.

Mi lesz az esemény csúcspontja?

Bár 2020-ban került piacra az iPhone SE széria második modellje, ami a 2016-ban megjelent első verziót váltotta, a következő frissítésre úgy néz ki nem kell 4 évet várni.

Az iPhone SE 3 lesz az esemény szupersztárja, hiszen az okostelefonok vonzzák minden eseményen a legtöbb érdeklődőt, így az Apple erre a készülékre húzza fel a Peer Performance eseményt.

De milyen lesz az iPhone SE 3?

Az új iPhone SE az iPhone 13 kiemelkedő processzorát, az Apple Bionic A15 chipet fogja megkapni, ami egy 5 nm-es technológiával készült processzor. A processzorok gyártási technológiájáról – és hogy miért is fontos ez annyira – ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

Az iPhone SE 3 ezenkívül támogatni fogja az 5G-t, ami egy roppant nagy extrát jelenthet, tekintve, hogy a készülék elvileg 200 ezer forint magasságában már megvásárolható lesz. (Bár ez még változhat, tekintettel a jelenlegi globális gazdasági instabilitásra.)

Az iPhone SE 3 támogatja az 5G-t

(kép forrása: 9to5mac.com)

Ami azonban számomra a legizgalmasabb, hogy a pletykáknak beigazolódik-e az a része, hogy eltűnik a Home gomb az iPhone SE-ról, vagy továbbra is megtartja ezt a sokak által elavultnak tartott megoldást az Apple? Bár már utalt arra Tim Cook is, hogy nem kell teljesen új formára készülni, bennem még él a lelkesedés ez ügyben. Pár nap és kiderül.

Korábban egyébként összeszedtünk minden pletykát arról, milyen lesz az iPhone SE 3. Olvasd el ezt is ha képbe szeretnél kerülni ezzel kapcsolatban.

Milyen termékek érkezhetnek még?

A Peek Performance másik sztárja az iPad Air 5 lehet, ami szintén az A15 Bionic processzort kaphatja meg. Az iPad 4 2020 októberében jelent meg, így itt is várhatóak nagyobb frissítések.

Az iPad Air 5 esetében a kijelző fejlesztése és a kamerák számának növeléséről szólnak a pletykák, de 8-án kiderül, mi igaz a híresztelésekből.

A Mac mini esetében – ami M1-es processzorral van szerelve – szóba került korábban, hogy újra kiadják majd a tavaly megjelent M1 Pro és M1 Max processzorokkal is. A márciusi eseményen ezeken az új gépeknek a bemutatására is sor kerülhet.

Szintén az iMac-eket érintő pletyka, hogy egy 24 hüvelykes iMac is bemutatásra kerülhet, ami Apple Silicon processzorral fog rendelkezni. Ez lenne hivatott kiváltani a 27 hüvelykes Intel processzorral szerelt modellt. Ennek a gépnek a bemutatása azonban nem borítékolható, mint például az új iPhone SE 3 esetében.

Az iPad Air 4 2020-ban jelent meg

(kép forrása: unsplash.com)

És mi a helyzet az Apple operációs rendszerekkel?

A napokban kezdődött az új szoftverfrissítések ötödik béta tesztelése, ami azt jelenti, hogy a fejlesztés az utolsó szakaszába léphetett.

A Peek Performance eseményen így minden bizonnyal végleges dátumot kapunk arról, hogy mikor lesz mindenki számára elérhető az iOS 15.4, az iPadOS 15.4, a watchOS 8.5, a tvOS 15.4 és a macOS Monterey 12.3.

Ezek tehát a legfontosabb várható bejelentések az március 8-án esedékes Peek Performance eseményen. Ha első kézből szeretnél értesülni az újdonságokról, 8-án este 7 órakor menj fel az Apple weboldalára (link a cikk elején).

Ha pedig egy olyan szervizt keresel, ahol hozzáértő szakemberek dolgoznak eredeti, az Apple által is használt alkatrészekkel, akkor a Smart Clinicnél biztosan tudunk neked segíteni. Hozd be hozzánk problémás iPhone-od vagy Apple számítógéped, és mi segítünk, hogy minél hamarabb újra probléma mentesen tudd használni.

Tervezd meg az idődet, ne állj sorba!

VIP szolgáltatás. VIP ügyfeleknek.
Válassz egy szabad időpontot, és soron kívül intézzük a hibás készüléked javítását

Időpontot foglalok »
Válaszd a kényelmet, intézd a szervizt otthonról!

Ki sem kell mozdulnod otthonról ahhoz, hogy hibás készüléked megjavítsuk. Jelezd felénk igényed, és hozzuk-visszük megjavítva.

Többet a szervizfutárról »