A 10 legnépszerűbb okostelefon 2015-ben!

2022.06.30 0 hozzászólás 2168 olvasás
A 10 legnépszerűbb okostelefon 2015-ben!

Egy készülék népszerűsége önmagában még nem elegendő a brand sikerességéhez, de vitathatatlanul fontos részét képezi. És ha már a sikerről beszélünk, szeretnénk megragadni az alkalmat és bemutatni a tavalyi év legnépszerűbb okostelefonjait, hiszen mely időpont lehetne erre a legmegfelelőbb, ha nem az év első hónapja, a január?

A rangsorolás alapjai

Általában véve az okostelefonok top 10-es listájára középkategóriás készülékek kerülnek fel, köszönhetően annak, hogy ezek a készülékek produkálják az adott év legmagasabb eladási számait. Az itt olvasható lista azonban nem elsősorban az eladási statisztikák, sokkal inkább a felhasználói vélemények és az okostelefon-guruk tesztjei alapján készült.

Szeretnénk leszögezni, hogy a lista nem feltétlenül objektív szakértői vélemények alapján íródott, így mindenki kezelje helyén az alábbiakban ismertetett népszerűségi sorrendet!

2015 legnépszerűbb okostelefonjai

Számunkra nem okozott nagy meglepetést, hogy a tavalyi év legnépszerűbb okostelefonja a Sony Xperia Z5 Premium volt, köszönhetően többek között a rendkívül mutatós 4K felbontású kijelzőjének.

Apró meglepetésként szolgált azonban, hogy a Samsung Galaxy Note 4 a második helyen futott be, legyőzve az negyedik helyen célba érő Note 5-öt. Ez a szokatlan helycsere valószínűleg a Galaxy Note 5 akkumulátor gyengébb teljesítményének köszönhető.

A két Samsung phablet között helyezkedik el a Magyarországon egyelőre kevésbé ismert OnePlus 2, mely véleményünk szerint egy kicsit erősebb marketinggel könnyedén végezhetett volna akár a második helyen is.

Az ötödik helyen a Sony Xperia Z5 - nem összetévesztendő a Z5 Premiummal - zárt, mely bár rendkívül népszerű a felhasználók és a vásárlók körében egyaránt, mégsem tudott feljebb kerülni a ranglétrán. Ár-érték arányát tekintve azonban kifejezetten jó választásnak minősül a telefon.

gsmarena_002

(Forrás: GSMARENA)

A tízes lista második fele a következőképpen alakul: LG G4 a hatodik helyen, mögötte szorosan a Samsung Galaxy S6 következik, őket pedig a Huawei Nexus 6P, a Sony Xperia Z3 és az iPhone 6s követi. Az Apple lemaradása akár meglepő is lehet, de figyelembe kell vennünk, hogy a megkérdezett felhasználók nem feltétlenül lelkesednek az eladási számokban egyébként elképesztő mutatókkal bíró iPhone-ok iránt. Az Android és az Apple felhasználók közti vitahelyzetről azonban talán egy ebben a témában íródott bejegyzés hasábjain lenne érdemes elidőzni.

A legnépszerűbb tokok a legnépszerűbb okostelefonokra

A specifikus Android és iOS okostelefon kiegészítőket értékesítő üzletekben a fent említett készülékekhez számos praktikus és egyedi kiegészítőt vásárolhattok. Amennyiben tehát ezen népszerű készülékek valamelyikével rendelkezel, külön szerencse, hogy nagy eséllyel találsz valamilyen praktikus és divatos kiegészítőt okostelefonodra!

A dobogós Samsung Galaxy Note 4 okostelefon kiegészítők listáját ide kattintva találjátok, a méltán népszerű LG G4 okostelefon kiegészítők pedig ezen a linken érhetők el. A 2015-ös év egyik legnagyobb durranása volt a Samsung Galaxy S6, ennek megfelelően az ezzel a modellel kompatibilis kiegészítőket is megtalálhatod kínálatunkban.

Sajnálatos módon a fent említett lista Sony típusai közül egyelőre csak Xperia Z3 kiegészítőket tartunk raktáron, azonban a közeljövőben ez bármikor változhat, ezért érdemes időnként egy-egy pillantást vetni webshopunkra! Az elképesztő eladási számokat produkáló iPhone 6s kiegészítőket pedig ezen a linken tekinthetitek meg.

A cikk a GSMARENA vonatkozó bejegyzése alapján készült!