Top 5 újdonság iOS 13-ban, amit alig bírunk kivárni

2022.06.28 0 hozzászólás 1875 olvasás
Top 5 újdonság iOS 13-ban, amit alig bírunk kivárni

Az Apple fejlesztői az elmúlt évben sem malmozással töltötték az időt, amit kellően bizonyít a napokban bemutatott operációs rendszer felhozatala is. És bár az iOS 13 megjelenésére még várnunk kell egy keveset, néhány újdonságot máris a szívünkbe zártunk.

Dark Mode

Megérte várni az Apple-re, az iOS 13-ban végre megérkezik a rendszerszintű sötét mód és be kell vallanunk, hogy erre tényleg megérte a türelmünkből áldozni. A dinamikus háttérképtől a záróképernyőn át a widgetek és beépített alkalmazásokig mindenre kiterjed a funkció, nem mellesleg pedig remekül is néz ki. A Dark Mode bekapcsolható akár manuálisan, a Vezérlőközponton keresztül vagy akár a napnyugtához is igazítható az aktiválása.

Ha a sötét háttér egyszer be van kapcsolva, azt szó szerint mindenre értheted, beleértve az appokat is. Ez azt jelenti, hogy ha a külső fejlesztők alkalmazásaiban is aktiválva vannak az iOS 13-hoz tartozó API-k, akkor ezek is automatikusan váltanak át a Dark Mode-ra anélkül, hogy ezeken belül külön beállításokkal kellene bajlódnod.

ios_13_dark_mode

Bejelentkezés Apple-ön keresztül (Sign in with Apple)

Ez egy zseniális húzás a gyártótól a felhasználók biztonsága érdekében. Ha egy új weboldal vagy szolgáltatás bejelentkezést igényel, nem szükséges ehhez az email címedet megadni, a „Sign in with Apple” opciót is választhatod. Ez esetben a másik fél nem éri el az adataidat (email, telefonszám), mindössze Face ID-n keresztül azonosít be.

Abban az esetben, ha mégis email címre lenne szükség, az Apple automatikusan generál egy random címet , amiről aztán minden egyes levelet a valódi fiókodba irányít át. Ez a funkció tényleg megérne egy tapsot!

Új Maps funkciók

A Térképek alkalmazás egy felfrissített kezdőlapot kapott, itt alul rögtön látod is a leggyakrabban látogatott helyeket és kedved szerint hozzá is adhatsz újakat. A szintén frissen kialakított gyűjtemény résznél több helyet is beállíthatsz akár képpel együtt, ami különösen nyaralások alkalmával fog jól jönni, ha még nem jártál a keresett helyen. Ezeket akár meg is oszthatod, ahogy már az ETA-t is a navigációs képernyőn.

ios_13_maps

Újragondolt Fotók alkalmazás

Az iOS 13 megjelenésével a fotókat is egyszerűbben láthatod át vagy szerkesztheted, ha épp arra van szükség. A sötétebb háttér a képekre helyezi a hangsúlyt és az új altabok (Napok, Hónapok, Évek) is könnyebb kezelhetőséget tesznek lehetővé. Például a Napokra koppintva a nap legjobb fotóit fogod látni, a screenshotok, receptes képek és más szöveges elemek nem fognak megjelenni.

Siri fejlesztések

Siri hangja nem csak finomabb és könnyebb hangzású lett a fülek számára, de az Airpods-hoz fűződő kapcsolata is fejlődésen esett át. Amint üzenetet kapsz, Siri automatikusan felolvassa és ha úgy szeretnéd, azonnal tudsz is rá válaszolni.

A HomePod esetében is javulást fogsz tapasztalni, mivel Siri az iOS 13-ban már több felhasználót is tud majd azonosítani. Ezt a támogatást a zenék, jegyzetek, naptár, emlékeztetők és még ennél is több alkalmazás esetén tudod kihasználni. 

Mi ezek miatt az újdonságok miatt várjuk az iOS 13 megjelenését, de mi a helyzet veled? Írd meg nekünk kommentben, melyik frissítés nyerte el a tetszésed! 

 

(forrás: iphonehacks.com)