Ascend G7 kijelző LCD + touch csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Huawei Ascend G7 kijelzője sérülhet leejtés vagy ütődés miatt egyaránt. Leggyakrabb esetben az érintőüveg rongálódik, ritkább esetekkor pedig az LCD sérül meg. Az említett két alkatrész azonban kizárólag együtt javítható, ezért ilyen esetben a Huawei Ascend G7 készülékünk teljes kijelzőjének cseréjére van szükség.

A Huawei Ascend G7 5,5 hüvelykes kijelzője már-már a phablet (okostelefon és táblagép egyvelege) kategóriájába emeli a készüléket. A 720p HD felbontású Huawei Ascend G7 kijelző első blikkre alacsony teljesítményű alkatrésznek tűnhet, a telefon IPS LTPS típusú panelnek köszönhetően a képminőség egyáltalán nem mondható rossznak.

A cserélendő Huawei Ascend G7 kijelző

A Huawei Ascend G7 kijelzőjének meghibásodása legtöbb esetben különböző fizikai behatások eredményeképpen következik be. Ahogyan azt a legtöbb okostelefon esetében tapasztalhatjuk, a Huawei Ascend G7 LCD-je és érintőkijelzője is egybe van építve, így cseréjük kizárólag együtt történhet. Bizonyos esetekben a Huawei Ascend G7 kijelző sérülése csupán esztétikai jellegű és funkcióvesztéssel nem jár. Ilyenkor is érdemes szervizbe vinni a készüléket, ugyanis azon kívül, hogy ezek a repedések és törések olykor kifejezetten zavaróak lehetnek a tulajdonos számára, a sérült üveg esetleg a használó kezét is felsértheti.

A szerelés menete

A Huawei Ascend G7 kijelzőjének cseréje csak az internetes fórumokon és illusztrációkon tűnik egyszerűnek, valójában egyáltalán nem az, így azok számára, akik nem rendelkeznek komolyabb szervizes tapasztalattal, nem ajánljuk az otthoni barkácsolást. A Huawei Ascend G7 kijelző cseréjének első lépése az alsó- és felső műanyag keret eltávolítása. Ezután eltávolítjuk a Huawei Ascend G7 hátlapot, majd a bekapcsoló gombot, a hangerő gombokat és a kártyaolvasókat szereljük ki a készülékből. Majd a Huawei Ascend G7 középkeretének eltávolítása következik. Miután ezt megtettük, az akkumulátort emeljük ki a készülékből és kicsavarozzuk telefon alaplapját. Ezt követően tudjuk elvégezni a Huawei Ascend G7 kijelző cseréjét.

Pro-tipp

  • Lehetőség szerint kerüljük a bizonytalan forrásból beszerezhető utángyártott kijelzőket. Bár ezek árban verhetetlennek tűnnek, teljesítményük koránt sem kielégítő.
  • A Huawei Ascend G7-hez kapható edzett üveg képernyővédő fólia, mely megbízható védelmet biztosít a karcolások és repedések ellen.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10