Ascend P7 előlapi kamera csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Ascend előlapi kamerája meghibásodására egyértelmű jelek utalnak. Ha a készített képeid zajosak, homályosak és sötét foltokkal borítottak, az előlapi kamera hibájára kell gyanakodnod. Leggyakrabban komolyabb esések, odaverődések után jelentkeznek a fent említett panaszok.

A cserélendő Ascend P7 előlapi kamera

Egyre több gyártó szeretné megfogni a vevőközönséget a szelfikamera tudásával, így a a Huawei 8 megapixeles előlapi kamerával látta el az Ascend P7-et, ami a piacon lévő társaihoz viszonyítva nem rossz teljesítmény. Habár a problémát könnyű észrevenni, az okát nehezebb megállapítani, mivel több rétegű lehet.

Ha egy nagyobb esés előzte meg a problémát, akkor szinte egyértelmű, hogy maga az alkatrész hibásodott meg. Ha a kamera képén sötét foltok jelentkeznek, az nem biztos, hogy megköveteli a kamera cseréjét, lehetséges, hogy csak a hosszabb használat után lerakódott kosz az oka, amit egy alapos tisztítással orvosolni tudunk.

Az előlapi kamera nem megfelelő működésének okozója lehet a hátlapi kamera problémája is. Lehet, hogy egy hátlapi kamera csere megoldja ezt a problémádat is. Ha pedig nem mutat képet a kamera program, egy újraszoftverezés segíthet leginkább.

Az Ascend P7 előlapi kamera csere menete

Az előlapi kamera az alaplapon helyezkedik el, a hátlap mögött, így ahhoz elérni nem annyira bonyolult. A készüléket kikapcsoljuk, és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát, és ha van benne a memória kártyát. Kijelzővel lefelé fordítjuk, majd felmelegítjük a hátlapot addig, ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Miután ez megtörtént vákuumos tapadókorongot használva felfeszítjük a hátlapot, a keletkező nyílásba pedig pengetőt ékelünk. További pengetők segítségével a még kötő ragasztóanyagot feloldjuk és leválasztjuk a hátlapot.

Ezután elénk tárulnak a belső alkatrészek, amelyeket vékony lapkák fednek. Rengeteg csavar felhasználásával dolgoztak, így a vékony lapkák tartócsavarjait egyesével lecsavarozzuk. Amint megszabadítottuk tőle a készüléket, lecsatlakoztatjuk az akkumulátor szalagkábelét, és kivesszük az említett alkatrészt.

Ezután kipattinthatjuk az alaplapból az előlapi kamerát és újat helyezhetünk a helyére. A folyamatot visszafelé is elvégezzük, a ragasztóanyagot újra felmelegítve nyomás alatt tartjuk a készüléket, majd egy alapos tesztnek vetjük alá. Ha megbizonyosodtunk arról, hogy minden működik, befejezettnek tekintjük a munkafolyamatot.

Pro tipp

  • Nem ajánlott otthon a szervizelés, hiszen a felmelegítés során könnyen törhet a hátlap. Kevésbé hozzáértő kezek nagyobb kárt okozhatnak benne, mint gondolnád.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10