Ascend P7 hátlapi kamera csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha Huawei Ascend P7 telefonunkkal készített fotóink életlenek, homályosak, rosszul fókuszáltak, foltok jelennek meg rajtuk, valószínűleg a készülék hátlapi kamerája hibásodott meg. További hiba, ha a blende nem nyílik ki fényképezéskor. Ilyenkor érdemes meglátogatni szervizünket, ahol hozzáértő munkatársaink elvégzik a Huawei Ascend P7 hátlapi kamerájának cseréjét.

A cserélendő Ascend P7 hátlapi kamera

A Huawei Ascend P7 13 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik. Az árkategóriájában kifejezetten szimpatikus a kamera tudása, ráadásul a beépített szoftverének tulajdonságai, opciói hozzásegíthetnek, hogy még jobb képeket tudj készíteni. A kamera meghibásodására több okból is fakadhat.

A legszerencsésebb eset, ha maga az alkatrész nem hibásodott meg, csupán a lencséje koszolódott a hosszabb használat során. Ezt egy alapos tisztítással orvosolhatjuk, tehát nem szükséges cserélni az alkatrészt. Nem is gondolnád, hogy milyen sokszor fordul ez elő. Ha nem tudod elindítani a kamera alkalmazását, vagy elindítás után fekete képernyő fogad, újraszoftverezést igényel a készülék, szervizünkben ezt is vállaljuk.

A hátlapi kamera meghibásodása köthető az előlapi kamera nem megfelelő működéséhez is. Azaz, lehetséges, hogy az előlapi kamerát kell cserélnünk ahhoz, hogy a hátlapi kamera tökéletesen működjön. Természetesen, ha a problémát megelőzte egy nagyobb esés, vagy ha láthatóan a kamera lencséje eltört, vagy megrepedt, egyértelműen cserélnünk kell az alkatrészt.

Az Ascend P7 hátlapi kamera csere menete

Mivel a kamera az alaplapba van beépítve, így a szerviz során azt is el kell távolítanunk a készülékből, ez a folyamat bonyolultabb és hosszabb, mint a megszokott hátlapi kamera cserék.

Kikapcsoljuk a telefont és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát, és ha van, a memória kártyát is. Ezután kijelzővel előre lefektetjük, és felmelegítjük a hátlapját addig, ameddig a ragasztóanyag fel nem old. Ezután vákuumos tapadókoronggal felfeszítjük a hátlapot, a keletkező nyílásokba pedig pengetőket ékelünk. További pengetővel eltávolítjuk a még kötő ragasztóanyagot.

Ezután eltávolíthatóvá válik a hátlap, és hozzáférünk a belső alkatrészeihez. Ezeket az alkatrészeket vékony lapkák tartanak a helyükön, amelyek egyúttal védelmezik is őket. A vékony lapkákat egyaránt csavarok tartanak, amiket kicsavarozunk. Ezután a szalagkábeleket leválasztjuk, majd kiemeljük az akkumulátort, a Jack csatlakozót, az előlapi kamerát, a töltő aljzatot és a vibramotort is. Ha az alkatrészek eltávolításával sikerrel jártunk, kiemelhetjük az alaplapot, amelyen helyet foglal a hátlapi kamera.

Miután kicseréltük a hibás alkatrészt egy újra, vissza kell építenünk a többi alkatrészt a helyére. Ezután a fedőlapokat rájuk helyezzük, a szalagkábeleket újra csatlakoztatjuk, csavarokkal pedig a helyükre rögzítjük őket. Újfent ragasztóanyaggal ellátva a hátlapot visszaillesztjük, felmelegítjük, majd addig tartjuk nyomás alatt, ameddig a ragasztóanyag meg nem köt. Ezután leteszteljük a készüléket, megbizonyosodunk arról, hogy a munkafolyamat sikerrel zárult.

Pro tipp

  • Otthoni szervizelés nem ajánlott, mivel a hátsó kamera cseréjéhez szinte az egész telefon szétbontása szükséges
  • Mindig bizonyosodj meg a szervizről ahol a munkát végezteted, sok helyen olcsó, rossz minőségű alkatrészekkel dolgoznak
  • Szerviznehézségi szint: 5/10