Huawei P8 hátlap csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A készüléked hátlapjának megrepedése, törése, esetleg domborodása nagyobb problémákat is jelenthet, mint gondolnád. Így az esztétikai romlás mellett, egyéb hibák is felléphetnek a készülékedben. Mindenképpen ajánlott elhoznod szervizünkbe a készüléked, hogy megállapítsuk a probléma valós okát.

A cserélendő Huawei P8 hátlap

A Huawei P8 szerkezete és felépítése egy kicsivel strapabíróbb, mint az elődjéé. Amíg az Ascend P7 hátlapja üvegborítással rendelkezett, addig a P8 fémborítású. Ennek köszönhetően kevésbé törékeny, így elméletileg jobban védett a kisebb esésektől. Azonban a fém hátlap is könnyen karcolódik, horzsolódik, ez hosszabb használat mellett elkerülhetetlen, hacsak nem használsz egy komolyabb minőségű tokot mellé.

A hátlapi domborulat nagyon rosszat jelent, valószínűsíthetően a készülék akkumulátorával lehet a probléma, elfáradt a használat alatt és ezért felpúposodott. Ebben az esetben cserélnünk kell az akkumulátort is. Egyéb esetben egy-egy karcolódás, kisebb töréssel még tudod használni a készüléket, de nem szabad elfelejtkezned arról, hogy az eséskor keletkező erőhatások, általában a készülék belsejét érik a legjobban. Így, ha egy véletlen leejtés, odaütődés után még üzemképes, de valamit különöset tapasztalsz rajta, mindenképpen érdemes elhoznod szervizünkbe a készüléked.

A Huawei P8 hátlap csere menete

A munkafolyamat elején kikapcsoljuk a készüléket. A P8 hátlapjának cseréje nem okoz nagy kihívást a tapasztalt munkatársainknak. Mivel a hátlap alá nem került ragasztóanyag, csupán pattintva van, így nem szükséges hőkezelés az eltávolításához. Egy vékonyabb pengetőt aláillesztünk, és óvatosan, figyelve arra, hogy a hátlap könnyen törik, kipattintjuk azt a helyéről.

Ha szükséges, megvizsgáljuk a belső alkatrészeket, tovább probléma, hiba okát keresve. Ha nem találunk meghibásodást, a törött hátlapot helyére illesztjük az új, tökéletes állapotban lévőt. Ezután leteszteljük a készüléket, és visszaszolgáltatjuk az eredeti tulajdonoságnak.

Pro tipp

  • Internetről rendelni alkatrészeket kecsegtető lehet, de nem ajánlott. Attól függetlenül, hogy drágább vagy olcsóbb alkatrészt rendelsz, nem tudhatod, hogy mennyire jó, illetve rossz minőségű az. Ezeket a szervizelési folyamatokat, mindig megbízható szervizekben végeztesd.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10