Huawei P9 fülhallgató szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A meghibásodott fülhallgató szalagkábel egyértelmű jele, ha a készülékhez csatlakoztatott fülhallgatót nem ismeri fel a telefon. Előfordulhat, hogy felismeri, de a megszólaltatott hang recseg, tompa, esetleg szaggat. Szervizünkben kivizsgáljuk a készüléket, és megbízhatóan javítjuk.

A cserélendő Huawei P9 fülhallgató szalagkábel

Sokan azt várták, hogy a Huawei is változtat, és már nem helyez el Jack csatlakozót a legújabb készülékében. Ez szerencsére, vagy nem szerencsére, de mindenesetre nem történt meg, így a telefon alján megtalálható a csatlakozó, az USB – C nyílással együtt.

Maga a Jack csatlakozó masszív anyagból van, amelyet eltörni, megrepeszteni nem lehetetlen, de elég valószínűtlen. Leggyakoribb hibája a hosszabb használat alatt bekövetkező porosodás, amelynek köszönhetően érzéketlenné válik, ami problémát okoz a zenehallgatásban.

A Huawei P9 fülhallgató szalagkábel csere menete

Kikapcsoljuk a készüléket, és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Tapadókorong segítségével felfeszítjük a kijelzőt, pengetőkkel pedig lepattintjuk a hátlapjáról. Óvatosan kell bánni az eltávolításával, hiszen a hátlapba épített ujjlenyomat-olvasó szalagkábellel csatlakozik az alaplaphoz, így azt a képernyő eltávolítása előtt le kell csatlakoztatnunk.

A belső hardvereket védőlapkák fedik, a Jack csatlakozó a készülék alján található. A fedőlapka eltávolításához két csavart kell kicsavaroznunk, majd utána lecsatlakoztatva a flexet, kiemelhetjük a hibás alkatrészt. A helyére újat illesztünk és visszaépítjük a hátlapot. Ezt követően alaposan leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Győződj meg arról szervizelés előtt, hogy valóban a Jack csatlakozód a hibás és nem a fülhallgatód szára tört meg. Ebben az esetben remek fülhallgatókat találsz üzleteinkben.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10