Kolontári mikroelektronikai gyártás bevezetése

A Line of Least Resistance Kft., mint Kedvezményezett 2016. április 1.-2016. május 27. között valósította meg a Kolontári mikroelektronikai gyártás bevezetése című, GINOP-1.2.2-15-2015-00515 azonosító számú projektjét részben saját forrásból, részben pedig az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozással.

A Projekt elszámolható összköltsége 17 530 000 Ft.
A Támogatás intenzitása: 55%
Támogatás összege: 9 641 500 Ft.

A Line of Least Resistance Kft. elektronikai alkatrészek gyártásával, szervizelésével és ezen elektronikai eszközökhöz szorosan kapcsolódó kiegészítők értékesítésével foglalkozik.

Cégünk az elmúlt években okostelefonok javításával foglalkozott és foglalkozik a jövőben is. A javítások döntő százalékát (65-70%-a) az összetört kijelzők cseréje teszi ki, ez éves átlagban kb. 1300-1500 db cserét jelent. A kijelzőket eddig külföldi beszállítóktól voltunk kénytelenek beszerezni, de jelen projekt révén saját magunk tudjuk legyártani az okostelefonok kijelzőit, mely lényegesen gyorsabbá teszi az alkatrészek beszerzését és gazdaságosabbá Cégünk működését.

A kijelzőket elsősorban a szervizelés során nálunk maradó törött, sérült, de részben még használható kijelzők újrahasznosításával készítjük, melyek így elektronikus hulladékként nem fogják terhelni a környezetet.

A beruházásnak köszönhetően nemcsak környezettudatosabban és gazdaságosabban működik cégünk, de új munkahelyet is teremt.

A gyártás a kolontári üzemünkben valósul meg, ahol 10 db különböző gépekből álló gyártósor és komoly szakmai közreműködős eredményeként készülnek az új okostelefon kijelzők.

A projekt zárásának dátuma 2016. május 27.