Galaxy A3 (2016) hátlapi kamera csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A foltos, homályos, vagy teljesen sötét képek a hátlapi kamera meghibásodására utalnak. Ha ezeket tapasztalod, hozd be szervizünkbe a készüléked, és elvégezzük a cseréjét.

A cserélendő Galaxy A3 (2016) hátlapi kamera

Hogy tudsz megbizonyosodni a kamera meghibásodásáról? Indítsd el a telefonodon a kamera programot, majd készíts egy fényképet. Tudsz fókuszálni, azaz tud élesíteni a kamera, ha ráböksz a képernyőre? Ha elkészítettél egy fotót, nagyíts rá, látsz benne sötétebb foltokat? Az említett hibajelek mind a meghibásodására, vagy koszolódására utalnak.

A hátlapi kamerát nem feltétlenül kell cserélni ilyen esetekben, a koszt le is tudjuk takarítani. Ehhez azonban szét kell szedni a készüléket, amit csak egy tapasztalt szervizes tud sérülésmentesen elvégezni.

A Galaxy A3 (2016) hátlapi kamera csere menete

A hátlapi kamera a készülék alaplapjának közepén helyezkedik el, a cseréjéhez sajnos sok alkatrészt ki kell szerelni. A hátlapi ragasztóréteget hőfúvó, vagy melegítőpad segítségével olvasztjuk meg, ha kellő hőmérsékletre melegedik, elválik. Óvatosan kell bánni vele, közben a festék lepattanhat, a felhevült hátlap pedig könnyedén sérül.

A középkeretet ki kell csavarozni, majd az alaplapot kiemelni. Mondanunk sem kell, roppant érzékeny alkatrészről beszélünk, egy kisebb mozdulattal is letörhetünk olyan lábakat, amelyektől az egész készülék használhatatlanná válik. Gyakorlott szerviztechnikus kollégáink ismerik a fortélyokat, tudják pontosan hol érdemes megfogni ezeket, és ilyen hibákat nem követnek el. A kamerát ezután kiszereljük, és helyére építünk egy újat. A szerviz végén leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • A hátlapi kamera befolyásolhatja az előlapi kamera működését is.
  • Ha a kameraprogram nem indul el, a készüléket újra kell szoftverezni.
  • Élvezetes, remegés mentes videókat készítenél? A Shouldeprod állvány segítségedre lesz!
  • Szerviznehézségi szint: 6/10