Galaxy A5 (2016) akkumulátor csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy A5 akkumulátor cseréjét kell végrehajtanunk, ha a készüléked üzemideje az elmúlt időszakban érezhetően romlott. Mivel az akkumulátor meghibásodás esetén felpúposodhat, ezért érdemes minél hamarabb szervizünkbe juttatnod a készüléket.

A cserélendő Galaxy A5 (2016) akkumulátor

A Samsung középkategóriás telefonját nem érheti panasz, viszonylag jó minőséget kapunk, megfizethető áron. Ennek megfelelően a készülékbe épített akkumulátor sem nyújt kevesebbet egy felső kategóriás telefonnál, ha nem nyomkodod egész nap a telefonod, estig egészen biztosan kibírja majd.

Meghibásodása esetén a telefonod sokkal gyorsabban lemerül, esetenként kikapcsol, és csak akkor tudod beindítani, ha töltőre csatlakoztatod. Tanácsos minél hamarabb behozni a készüléked, mivel a hibás lítium-ion akkumulátor felpúposodhat, ezzel veszélyt jelentve a Galaxy A5 alaplapjára is. Kollégáink gyors és precíz munkával végzik a hibás alkatrész cseréjét.

A készülék melegítése és a kijelzőjének eltávolítása során a telefont borító festékréteg lepereghet.

Az Galaxy A5 (2016) akkumulátor csere menete

A készüléket bekapcsolt állapotában tilos szerelni, így üzemen kívül helyezzük. A hátlapján keresztül történik a hibás alkatrész cseréje, ezért a hátlapot melegítés alá vonjuk. Ez szervizünkben speciális melegítőpad segítségével történik, azaz nem fújjuk rá a hőt, hanem egyenletesen melegítjük fel a készüléket, a belső alkatrészeket megkímélve ezzel.

A hátlapot pengetők segítségével pattintjuk le, ami erőteljes mozdulatokat igényel, ráadásul óvatosan kell vele bánni, hiszen nagyon könnyedén törik. Eltávolítva a középkeretet az akkumulátorhoz jutunk, amit ragasztottak. Ha sikerült kibontani, a helyére újat illesztünk. Ezután visszaépítjük a középkeretet, új ragasztóanyagot kap a hátlap és száradásig pihenni hagyjuk. A készülékre ezután egy alapos teszt vár.

Pro tipp

  • Mielőtt szervizünkbe hoznád a készüléked, győződj meg arról, hogy a töltőkábeled nem tört- e meg. Üzleteinkben gyári Samsung töltőkábelhez juthatsz hozzá.
  • Otthoni szervizelést nem ajánljuk, mert elképesztően nagy a hibafaktor.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10