Galaxy A5 (2015) hátlapi kamera csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy A5 hátlapi kamera csere akkor indokolt, ha a hátlapi kamerával készített képek rossz minőségűek (életlenek, foltosak). Esetenként az alkatrész újraszoftverezése segíthet a problémán.

A cserélendő Samsung Galaxy A5 hátlapi kamera

Ha felmerül benned a 13 megapixeles hátlapi kamera meghibásodásának gyanúja, akkor legelőször érdemes ellenőrizni a hátlapon lévő kamera lencse épségét és tisztaságát. Előfordulhat, hogy a kamera lencse szennyeződése vagy karcossága miatt készülnek rossz minőségű, életlen, foltos képek. Ha szennyeződött a lencse, akkor egy alapos tisztítás segíthet, ha viszont megsérült (berepedt, megkarcolódott), akkor a Galaxy A5 kamera lencse csere fogja orvosolni a problémát.

Ha tiszta és sérülésmentes a védőlencse, ennek ellenére rossz minőségűek a hátlapi kamerával készített képek, akkor már valószínűsíthető, hogy meghibásodott a kamera, ami általában extrém mechanikai sérülések által vagy beázás következtében fordul elő. Ilyen esetekben javasolt a Samsung Galaxy A5 hátlapi kamera csere.

Esetenként előfordulhat, hogy a hátlapi kamera, az előlapi kamera nem megfelelő működése miatt hibásodik meg.

Samsung Galaxy A5 hátlapi kamera csere folyamata

Sok esetben „gyári” alkatrészként árulnak olyan alkatrészeket, amik csupán gyári minőségű után gyártottak. Mi kizárólag a Samsung által gyártott hátlapi kamerákat áruljuk, és ezeket szereljük be a készülékedbe!

A Samsung Galax A5 hátlapi kamera cseréhez legelőször a fém középkerethez ragasztott hátlapot kell leválasztani a középkerettel együtt. Az alaplap belső oldalán kapott helyet a hátlapi kamera, ezért a szalagkábelek lecsatlakoztatása és a rögzítő csavar eltávolítása után kiszereljük az alaplapot is. A sérült kamera leválasztása után az új, gyári (!) Samsung Galaxy A5 hátlapi kamera beszerelése következik, majd a készülék összeszerelése és a hátlap visszaragasztása. A ragasztó száradási ideje kb. 2-3 óra, így a teljes szervizelés 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Érdemes legelőször a hátlapon lévő kamera lencse tisztaságát és sérülésmentességét ellenőrizni.
  • Legyünk óvatosak a kétes eredetű (utángyártott) hátlapi kamerákkal kapcsolatban.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10