Galaxy S6 Edge Plus kamera lencse csere 16.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha sérült a Galaxy S6 Edge Plus hátlapján lévő kamera lencse, akkor a hátlapi kamerával készített képek rossz minőségűek lesznek. Megoldásként a Galaxy S6 Edge Plus kamera lencse cseréjét javasoljuk.

A cserélendő Samsung Galaxy S6 Edge Plus kamera lencse

A hátlapi kamera épségét a Galaxy S6 Edge Plus kamera lencse védi, így magát a kamerát nem éri szennyeződés, pára, víz, és közvetlen fizikai hatás. Mivel a Galaxy S6 Edge Plus kamera lencséje kissé kiemelkedik a hátlap síkjából, ezért könnyebben előfordulhat a karcolódása, sérülése. Ha csak karcos a lencse, akkor a hátlapi kamera épségét ez nem befolyásolja, viszont a képek minőségét igen, nagyon is… Ha egy nagyobb ütés, nyomás hatására megrepedt, esetleg betört a kamera lencse, akkor viszont már bejuthatnak a szennyeződések, a pára, esetleg a víz a hátlapi kamerához, ami akár az alkatrész meghibásodásához vezethet (ez jóval nagyobb költség, mint a kamera lencse cseréje).

Ha tehát a kamera lencse megkarcolódott, megrepedt, akkor a hibátlan képek és a hátlapi kamera épségének érdekében javasoljuk a Samsung Galaxy S6 Edge Plus kamera lencse cserét.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus kamera lencse csere menete

A Galaxy S6 Edge Plus kamera lencse cseréhez el kell távolítani a hátlapot, ami az újabb modelleknél már nem pattintható le oly könnyedén, mint az elődöké, mert a gyárban speciális ragasztással hozzáerősítették a középkerethez. Egy hőfúvó pisztollyal felmelegítjük körbe a hátlapot, majd miután felengedett a ragasztó, egy tapadókorong segítségével rést képzünk a hátlap és a középkeret között. Benyúlunk egy műanyag pengetővel a középkeret és a hátlap közé, majd körbe leválasztjuk óvatos, precíz mozdulatokkal a hátlapot. Ezt követően a kamera lencsét is leválasztjuk a középkeretről, majd az új, gyári Samsung Galaxy S6 Edge Plus kamera lencse helyre illesztése után visszaragasztjuk a hátlapot. A ragasztó száradása miatt a szervizelési idő kb. 2-3 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Különböző védőtokok használatával elkerülhetjük a kamera lencse sérülését, karcolódását.
  • Szerviznehézségi szint: