Xperia M4 Aqua mikrofon szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A mikrofon meghibásodásának legfőbb jellemzője, ha telefonálás közben a beszélgetőpartnered recsegve, szinte alig hall téged, esetleg teljesen más tónusban, mint amilyen a saját hangod. Ebben az esetben győződj meg róla, hogy valóban a te mikrofonoddal van-e probléma. Ha másokkal telefonálva is ugyanez tapasztalható, akkor az Xperia M4 Aqua mikrofonja cserére szorul.

A cserélendő Xperia M4 Aqua mikrofon 

Kiemelendő, hogy ebben az esetben nem feltétlenül a te telefonodnak lehet hibája, könnyedén előfordulhat, hogy a vonal másik lévő félnek hibásodott meg a beszédhangszórója. De gyakorta előfordul, hogy egyik készülék sem hibásodott meg, csupán csak a telefonos hálózat jele gyenge, ami okozza a problémát.

Tehát, ha egy idő után sem javul a probléma, esetleg más is ugyanazokat a hibákat tapasztalja, akkor valószínűleg a te készüléked hibásodott meg. Érdemes tehát behoznod hozzánk egy tesztre, hogy megállapítsuk a probléma okát, és cserélni tudjuk a hibás alkatrészt. Amint fény derült a problémára, és megállapítottuk az Xperia M4 Aqua mikrofon szalagkábelének meghibásodását, elkezdjük a munkafolyamatot.

Az Xperia M4 Aqua mikrofon csere menete

Ahogy az Xperia szériánál megszokhattuk, az M4 Aqua esetében is ragasztóanyag biztosítja a készülék vízállóságát. Tehát a munkafolyamatot a készülék hátlapjának melegítésével kell elkezdenünk, ha feloldott a ragasztóanyag, tapadókorongot helyezünk a készülékre, vékony lapkákat /például pengetőket/ ékelünk a hátlap és a készülék közé, és erőteljesebb mozdulatokkal leválasztjuk.

Az M4 Aqua mikrofon szalagkábele az alaplaphoz csatlakozik, így azt kell elérnünk nekünk is. A hátlap után az akkumulátor kiemelése következik, ami újfent egy bonyolult folyamat, hiszen azt is ragasztóanyaggal biztosították a készülékhez. Erősebb mozdulatokra van szükség, mégis finoman kell bánni vele, ha nem akarunk kárt okozni a készülékben.

Miután kiemeltük az akkumulátort, kicsavarozzuk a antenna panelt, amint helyezkedik maga a mikrofon is. Ezután egy új mikrofont forrasztunk a panelra, felépítjük a telefont és leteszteljük. Miután megbizonyosodtunk a tökéletes működéséről, befejezettnek nyilvánítjuk a folyamatot.

Pro tipp