Xperia Z3 előlapi kamera csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z3 előlapi kamera meghibásodására utaló jel, ha a telefonnal készített szelfik homályosak, életlenek, és megfelelő fényviszonyok mellett sötétek. Leggyakrabban külső erősebb behatás következtében romlik el az alkatrész.

A cserélendő Xperia Z3 előlapi kamera

A telefon előlapjába egy 2,2 megapixel tudású kamerát ültettek, amivel jó fényviszonyok mellett korrekt képeket tudunk készíteni, azonban félhomályban már meg kell küzdenünk az élesebb képekért. Ezért érdemes világosban tesztelni, amikor elegendő fény jut a rekeszbe.

A meghibásodott kamera egyértelmű jele, ha a készített képek zavarosak, életlenek, vagy sötétek. Gyakran előfordul, hogy maga az alkatrész nem hibásodott meg, csupán a lencséje koszolódott. Ebben az esetben egy alapos tisztítással megoldódik a probléma.

Az Xperia Z3 előlapi kamera csere menete

Az Xperia Z3 előlapi kamera a telefon alaplapja alatt található. Ha még üzemel a telefon, kikapcsoljuk. A víz- és porállóságot a Sony ragasztóanyag segítségével érte el, ami a készülék hátlapja és kerete között található. Ezt egyenletes melegítés során feloldjuk. Pengetőkkel elválasztjuk a ragasztóanyag azon részét, amely még nem oldott fel, és leemeljük a hátlapot.

A telefon belső részeit fedőlapok erősítik egymáshoz, ezzel biztosítva, hogy nagyobb ütődés során se mozduljanak el a helyükről. Szerencsére ezek alá már nem került ragasztó, ezért könnyebb az eltávolításuk.

Az akkumulátort kiemeljük, majd az alaplapi fő szalagkábelt lecsatlakoztatjuk. Ezután a fő kamerától szabadítjuk meg az eszközt, majd az erősebb tartást biztosító csavarokat kicsavarozzuk. Az alaplap másik oldalán található az előlapi kamera, amit eltávolítunk és helyére illesztünk egy újat.

Miután újra cseréltük leteszteljük a készüléket, és visszaszolgáltatjuk a tulajdonosának.

Pro tipp