Xperia Z5 előlapi kamera csere 16.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Akkor indokolt a Sony Xperia Z5 előlapi kamera csere, ha a vele készített képek rossz minőségűek, életlenek vagy homályosak és ha az alkatrész újra szoftverezése nem orvosolja a problémát.

A cserélendő Sony Xperia Z5 előlapi kamera

Ha azt tapasztalod, hogy az előlapi kamerával készített képek életlenek, zavarosak, esetleg foltosak, akkor érdemes először ellenőrizni az előlapi kamera lencséjét, hiszen gyakran előfordul, hogy szennyeződés miatt készülnek életlen, homályos képek. Ha a felület tiszta, ennek ellenére nem megfelelő minőségűek a készített képek, akkor valószínű, hogy meghibásodott az előlapi kamera, amit egy újra szoftverezéssel esetenként meg lehet javítani, viszont ha ez sem segít, akkor a Sony Xperia Z5 előlapi kamera csere fogja orvosolni a problémát.

Előfordulhat, hogy a hátlapi kamera nem megfelelő működése az előlapi kamera meghibásodásához vezet és ugyanígy fordítva.

Sony Xperia Z5 előlapi kamera csere menete

Az előlapi kamera cseréjéhez legelőször el kell távolítani az Xperia Z5 hátlapját, amit ragasztással erősítettek a belső kerethez. Felmelegítjük a hátlapot, hogy felengedjen a ragasztó, majd óvatosan leválasztjuk. Ezt követően kiszereljük a sérült hátlapi kamerát, majd az új Sony Xperia Z5 előlapi kamera beszerelése után visszaragasztjuk a hátlapot, mely száradása miatt a teljes folyamat kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Előfordulhat, hogy az előlapi kamera felülete szennyeződött és ez okozza a homályos, életlen, képek, ezért érdemes ellenőrizni a kamera lencse tisztaságát.
  • A hátlapi kamera meghibásodása kihathat az előlapi kamera működésére is és fordítva.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10