iPad 2 dock csatlakozó csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A meghibásodott dock-csatlakozó jelentősen korlátozza az iPad készülék használhatóságát. A technológiai különbségek ellenére, ugyanúgy igaz ez az új, 4. generációs iPad-ekre, amelyek már a mai napig használt Lightning technológiájú dock-csatlakozóval vannak ellátva, ahogyan érvényes az iPad 2 és iPad 3 készülékekre, amelyek még a 30 pin-es, régi dock-csatlakozó szabványt használják.

A cserélendő iPad 2 dock csatlakozó

Ahogyan minden Apple terméknél, az iPad 2 esetében is igaz, hogy a dock-csatlakozó hibás működését rendszerint külső körülményt, jellemzően beázás vagy leejtés okozza. Létezik egy szoftveres praktika, amely egyetlen esetben használható, ha az iPad lassan tölt fel: ekkor érdemes repülőmódban tölteni és a töltés ideje alatt nem használni a készüléket. Beázás hatására rozsdássá válhat és elszíneződhet a készülék, emiatt sem a töltésre sem a szinkronizálásra nem reagál.

Beázás esetén szinte egyelten megoldást kizárólag a dock-csatlakozó végleges cseréje jelenthet, mivel a csatlakozó érintkezése olyan mértékben károsodhat, hogy azt már nem lehet tisztítással megmenteni. Ugyanígy a dock-csatlakozó cseréjére lehet szükség, ha az iPad 2 készülék leejtése miatt a csatlakozó eldeformálódott és az érintkező fülek lábai letörtek vagy elhajlottak.

Mindazonáltal, ha se fizikai sérülés, se beázás nem történt, de a készülék egyáltalán nem érzékeli a kábelt vagy csak bizonyos szögben, ajánlatos megpróbálkozni egy tisztítással, ugyanis előfordulhat, hogy a csatlakozó csak eltömődött a szöszöktől és egyéb piszoktól. A dock-csatlakozó cseréje 40-50 perces szervízfolyamat, amelyet az iPad 2 készülék le- és felmelegítése következében, kizárólag 1 napos határidővel áll módunkban vállalni.

A szerelés menete

Az iPad 2 készülék LCD kijelzőjének és érintőképernyőjének eltávolításával hajtható végre a dock-csatlakozó cseréje, amelynek elhelyezkedése miatt az említett két alkatrész eltávolítása jelenti a művelet nehezebb részét. Először szereljük ki a WI-FI-antennát, ezután szedjük ki a bal alsó sarokban található műanyag elválasztót, ezáltal férhetünk hozzá a készülék dock-csatlakozójához és az ehhez tartozó szalagkábelhez.

Szakértő „pro” tipp

  • Mielőtt cserélnénk az iPad 2 dock-csatlakozóját érdemes alaposan megtisztítani azt egy csipesz segítségével, ugyanis előfordulhat, hogy a probléma oka mindössze a csatlakozóba került szennyeződés.
  • Szerviznehézség szintje: 8/10