iPad 2 LCD csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Minden bizonnyal a leggyakrabban sérülő és javítást igénylő iPad alkatrész az LCD kijelző. Az iPad 3 és iPad 4 készülékek kijelzőjének felbontása 2048x1536, ellenben az iPad 2 esetében még 1024x768-as felbontással találkozunk. A méret viszont a maga 9,7 inch-ével megegyezik mindhárom modellnél.

A cserélenő iPad 2 LCD kijelző

Az LCD kijelző leggyakoribb hibáinak okozója maga a felhasználó. Ritkán, de előfordul, hogy az LCD gyártási hiba következtében produkál sötét csíkokat a kijelző különböző részein, vagy eltérő színárnyalatokat a tablet két széle között, netán halványsárga csíkokat a kijelző szélén. Ezeket többnyire a kijelző gyári hibája okozza, amelyet az Apple jellemzően garanciálisan cserél.

Gyakoribb viszont, hogy a felhasználók okozzák azt a sérülést, amely a készülék LCD kijelzőjének cseréjét indokolja. A legjellemzőbb hibák mechanikus behatásból keletkeznek, például teljesen elfehéredik a képernyő (nem reagál sem újra-szoftverezésre sem hard reset-re), vagy ha az LCD betörik, amely következtében az ütődés helyén fekete foltok jelennek meg, de akár az is előfordulhat, hogy a teljes kijelző képe eltűnik.

A szerelés menete

Ahogyan az összes iPad javítás, az iPad 2 LCD kijelzőjének javítását is az érintőképernyő eltávolításával kezdjük. Most is szükségünk lesz egy hőlégfúvóra, valamint egy speciális, kifejezetten iPad-hez használható nyitó eszközre, hogy különválaszthassuk az érintőképernyőt és az LCD kijelzőt.

A hőlégfúvóval addig kell melegítenünk a készülék szélét, illetve sarkait, ameddig a ragasztó olyannyira elenged, hogy a nyitóval óvatosan alá tudunk nyúlni. Különösen óvatosan kell dolgoznunk a készülék jobb alsó sarkában, mivel ott található a WI-FI antenna, amelyet a nyitás során könnyen felsérthetünk. Az érintőképernyő kinyitása után 4 csavart találunk, amelyek a készülék LCD kijelzőjét rögzítik az alumínium vázhoz.

Ezek kicsavarása után óvatosan emeljük meg az LCD jobb oldalát, majd mintha lapoznánk egy könyvben, fordítsuk át az érintőképernyőre! Itt is körültekintőnek kell lennünk, mivel a bal oldala alatt található a szalagkábel, amellyel csatlakozik az LCD az alaplaphoz. Ezután már óvatosan le tudjuk emelni az LCD-t az érintőképernyőről.

Szakértő „pro” tipp

  • Mivel az iPad 2 LCD kijelzőjének cseréje speciális szakértelmet kíván, kizárólag nagy iPad szervizelési tapasztalattal rendelkezőknek ajánljuk az otthoni cserét.
  • Szerviznehézség szintje: 8/10