iPad Air 2 hátlap csere 49.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az alkatrész cseréje szinte kizárólag egyetlen okra vezethető vissza, ez pedig a készülék leejtése vagy ütődése. Ilyenkor ugyanis általában megreped vagy eltörik az iPad Air 2 hátlap. Javítása igen bonyolult és hosszadalmas szerviz folyamat, melynek elvégzését kizárólag tapasztalt szervizesekre bízhatjuk.

A cserélendő iPad Air 2 hátlap

A táblagép három különböző színösszeállításban (ezüst, arany és asztroszürke) vásárolható meg. A korábbi modellek esetében egyszerűbb dolgunk volt a hátlap cseréjét illetően, hiszen az asztroszürke és az ezüst típusok hátlapja egyaránt ezüst színűek voltak. Az iPad Air 2 hátlap cseréje ebből a szempontból más, hiszen az arany színű modell hátlapja arany színű.

A szinte kizárólag fizikai behatásból fakadó törés, repedés, illetve egyéb jellegű deformálódások sajnos nem javítható sérülések, minden esetben az iPad Air 2 hátlap cseréje az egyetlen járható út. Előfordul, hogy a hátlap olyan mértékben deformálódik, hogy az LCD érintő sem fekszik rá megfelelően a házra, ilyenkor pedig egy esetleges törés az iPad Air 2 kijelző cseréjéhez is vezet.

Az iPad Air 2 hátlap cseréjének bonyolultsága attól függ, hogy szerelt vagy sem a szóban forgó alkatrész. Egyszerűbb dolgunk van, amennyiben a cserére szoruló hátlap szerelt, ugyanis ekkor nem szükséges feltétlenül minden egyes alkatrészt egyenként átszerelni a régiből az új hátlapba. Ezzel ellentétben a nem szerelt iPad Air 2 hátlapjának cseréje időigényesebb, azonban költséghatékonyabb is is. 

A szerelés menete

A tablet hátlapja egyben annak házát is képezi, így nagyjából minden fontos alkatrész az iPad Air 2 hátlaphoz csatlakozik. Ebből kifolyólag majdhogynem a teljes készüléket szét kell szerelnünk az alkatrész cseréjéhez.

A szerelés bonyolultsága és időigényessége miatt senkinek nem ajánljuk, hogy a videó megosztókon fellelhető oktató anyagok alapján maga kezdje el szétszedni táblagépét. Ha ugyanis nem rendelkezel kellő szervizes tapasztalattal, könnyedén okozhatsz az eszköz számára végzetes hibát is.

Pro tipp

  • Arról, hogy szerelt vagy szereletlen iPad Air 2 hátlap kerüljön-e beszerelésre, érdemes tapasztalt szervizes munkatársainkkal egyeztetned.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10