iPad Air bekapcsológomb flex csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Air jobb felső sarkában található a készülék bekapcsolására szolgáló gomb, valamint az ahhoz tartozó szalagkábel. Ez a gomb felel a készülék ki-, illetve bekapcsolásáért és az iPad altatás-ébresztés funkciójáért.

A cserélendő iPad Air bekapcsológomb szalagkábel

Amennyiben meghibásodik a készülék bekapcsoló gombja és a szalagkábel, az iPad Air-t nem lehet lezárni, vagy újra aktívvá tenni, továbbá nem működik a ki- és bekapcsolás. A bekapcsoló vagy lezáró gomb önmagában ritkán megy tönkre, jellemzőbb a szalagkábel meghibásodása. Amennyiben mégis meghibásodik a gomb, akkor olyanná válik érzetre, mintha beragadt volna, nem érzékelni kattanást.

Ilyenkor valóban okozhatja a bekapcsoló gomb a működésképtelen állapotot. A bekapcsoló szalagkábel szakadását, megtörését rendszerint egy ütés vagy leejtés okozza, tehát a meghibásodása önmagában nem vagy csak rendkívüli esetben fordul elő, amelyeket szinte mindig kívülről érkező behatás okoz. Mivel az iPad Air bekapcsoló szalagkábelének cseréje a legösszetettebb iPad Air javítások közé tartozik, így annak javítása akár 2-3 órát is igénybe vehet.

A szerelés menete

Az iPad Air bekapcsoló szalagkábelének cseréjének bonyolultsága miatt csakis azoknak javasoljuk az azzal való próbálkozást, akik már rendelkeznek magasabb fokú iPad szervizelési tapasztalattal. Az iPad Air bekapcsoló szalagkábelének cseréjéhez először ki kell szerelnünk a készülék házából az alábbi alkatrészeket: érintőüveg, majd LCD kijelző, jobb oldali antenna és hangszóró, a felső szalagkábelt takaró lemezt, ezután az alaplapot, végül pedig a hátlapi kamerát.

Így hozzáférünk és kivehetjük a szalagkábelt, és egyből láthatjuk is, hogy ezen találhatók a hangerő gombok, valamint a némító csúszka. Abban az esetben, ha a bekapcsoló gombban található a hiba, akkor a szalagkábel kivételét követően máris kipattinthatjuk belőle azt. A fenti műveleti leírás is jól mutatja, hogy az iPad Air bekapcsoló szalagkábelének cseréjét tényleg csakis profiknak ajánljuk!

Pro tipp

  • Szerviznehézség szintje: 9/10