iPad Air hátlap csere 35.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Bár az iPad Air hátlapja kétféle színben (ezüstben és asztroszürkében) kapható, anyaga mindkét szín esetében alumínium. A sima iPad készülékekhez képest nem térnek el jelentősen az iPad Air készítéséhez használt anyagok, mérete miatt azonban az iPad Air a testvérmodelleihez képest jelentősen könnyebb.

A cserélendő iPad Air hátlap

Szinte 99%-ban leejtésből vagy ütődésből származó törés, repedés, eldeformálódás, tehát valamilyen mechanikus behatás indokolja az iPad Air hátlapjának cseréjét. A legkomolyabb esetben a ház olyannyira eldeformálódhat, hogy sem a készülék érintőüvege, sem a kijelzője nem tud teljesen felfeküdni rá. Ezáltal a készülék használhatatlanná válik (bizonyos rendkívüli esetben bár még használható, viszont nem ajánlott!), a különböző szennyeződések és folyadékok egyszerűen bejuthatnak a házbelsőbe, így okozva további károkat. Az iPad Air hátlap cseréjének bonyolultságát az határozza meg, hogy a hátlap szerelt-e vagy sem. Akkor van egyszerűbb dolgunk, amennyiben a cserére szoruló hátlap szerelt, ugyanis ekkor nem kell okvetlenül minden egyes alkatrészt egyenként átszerelni a régiből az új hátlapba. Ezzel ellentétben a nem szerelt iPad Air hátlapjának cseréje időigényesebb, emellett viszont jóval olcsóbb is. 

A szerelés menete

Mivel az iPad Air hátlapjához csatlakozik nagyjából minden főbb alkatrész, kábel és egyéb alkotóelem, így ahhoz, hogy kicserélhessük a hátlapot, majdhogy nem teljesen szét kell szerelnünk a készüléket. Az iPad Air hátlapja egyben a készülék háza is, így amennyiben ki kell cserélni a hátlapot, akkor a tabletet atomjaira szét kell szerelni.

Pro tipp

  • Mielőtt belevágnánk az iPad Air hátlapjának cseréjébe, mindenképpen ajánlott megkeresni, hogy melyik alkatrészben van a hiba, ugyanis ez határozza meg, hogy szerelt vagy inkább nem szerelt hátlapot jobb-e vennünk.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10