Hogyan használd az Alvás funkciót az iOS 10 rendszerben?

Mindannyian ismerjük a szituációt, amikor este nyolc magasságában kitűzzük alvásunk időpontját két órával későbbre, majd hajnali egy órakor fáradtan fordulunk az ágyba és úszott a másnapi kipihentség, cserébe viszont levertség és fáradtság a jutalmunk. Ha úgy gondolod, szeretnél ezen változtatni, elkerülni a fáradt napokat, akkor az iOS 10 Alvás funkciója lesz a megfelelő partner számodra!
Hogyan használd az Alvás funkciót az iOS 10 rendszerben?

Rengeteg iPhone felhasználó hasznosítja számos célra a beépített Óra applikációt, beleértve a napközbeni határidőkhöz szabott jelzéseket,a stopper funkcióját edzésekhez, de akár az időzítőt sütő használatakor. Az iOS 10 rendszer újfent bővíti Óra alkalmazásának palettáját: megjelent az Alvás funkció.

Ez a funkció arra szolgál, hogy:

  • jobb struktúrát építsen alvásodba
  • ütemezze azt
  • emlékeztetőt szólaltasson meg, mikor már feküdnöd kellene
  • reggel megfelelő időben ébresszen
  • hozzájárulásod esetén adatokat rögzít alvás közben
  • a felvett adatok felhasználásával tanácsokat ad alvási szokásaid alakításában

Névtelen-1

Hogyan használd az Alvás funkciót?

Alvásidő beállítása

Amikor megnyitod az Óra applikációt és először lépsz át az Alvás menüpontba, akkor látni fogsz egy sárga gombot, melyen a „Kezdés” felirat áll. Ha lenyomod, akkor következő feladatod az ébredés időpontjának beállítása lesz.

„De én nem akarok hétvégén is korán kelni!”       

Ha kitöltötted a kívánt ébredési időpontot, akkor beállíthatod, hogy mely napokon ne ébresszen az alkalmazás, hiszen meglehetősen kellemetlen lenne, ha a pihenésnek szentelt reggeleken is felébresztene. Ezután meg fogja kérdezni az alkalmazás, hogy hány órát szeretnél aludni éjszakánként.

2

Így felruháztad applikációd azzal a képességgel, hogy szóljon, amikor le kellene feküdnöd az általad megadott alvásigény szerint. Több intervallumot is megjelölhetsz az emlékeztető számára. Ezek után csak el kell mentened és kiválasztani az ébresztő hangot.

Az Alvás beállítások kezelése

„Mostantól munka előtt fogok edzeni!”

Az általános beállítások kijelölése után persze bármikor előfordulhat, hogy a körülményekhez kell igazítanod alvásod is. Ezt az alkalmazás nagyon rugalmasan kezeli, bármikor be tudsz iktatni egy betegnapot, egy bulit, edzést vagy akár egy nyaralást is. Az összes eddig beállított opció módosítható a továbbiakban – beleértve természetesen az ébresztés hangját is.

Alvásidőd a hold alakú jel mozgatásával módosíthatod, az ébredés időpontját pedig az ébresztőóra jelének segítségével.

3

A bal felső sarokban megtalálod a Beállítások menüpontot, ahol megváltoztathatod az ébredés időpontját, az alvás időtartamát és így tovább. Azt, hogy aktuálisan be van-e kapcsolva az ébresztés, egy zöld csúszka jelöli – meglehetősen intuitívvá téve a felhasználói felületet. Ha kikapcsolod, akkor a beállítások módosítása nélkül megúszhatod a másnap reggeli ébresztést, ugyanakkor a következő naptól folytatni fogja a menetrendet.

Az Alvás funkció meglehetősen egyszerű, azonban könnyedén és sokrétűen testre szabható eszköz, mely önmagában is segítségedre lehet, hogy jobban rendszerezd alvási szokásaid. Persze különböző professzionális okos kiegészítők segítségének igénybevételével fokozhatod a hatékonyságot. Biztosan tapasztaltad, hogy az egészséges életvitelhez vezető út meglehetősen rögös és nagyon könnyű eltévedni. Pontosan ilyen jellegű problémák megelőzésének érdekében bővül a különböző egészségügyi és fitnesz alkalmazások, kiegészítők listája. Ha megragadta érdeklődésed a téma, akkor ebben cikkben olvashatsz róla bővebben.

/Forrás: gottabemobile.com/

Melyik okostelefonnak legjobb az akksija? Melyik okostelefonnak legjobb az akksija?
2017. május 10.
Amikor kiválasztod leendő készüléked, mely valószínűleg legalább egy-két évig utadon kísér majd, több szempont szerint is összeveted a lehetséges jelölteket. Ezen szempontok között lehet a teljesítmény, a kijelző színkészlete, gyártója, de nagy valószínűséggel listádon fog szerepelni az akkumulátor kapacitása is.
Szakértői cikk: Használt iPhone-t veszel? Ezekre figyelj, hogy ne verjenek át! Szakértői cikk: Használt iPhone-t veszel? Ezekre figyelj, hogy ne verjenek át!
2017. október 16.
Amikor bemutatják az aktuális legújabb iPhone-okat, mindig csökken az előző generációs készülékek ára. Az árcsökkenés a használt készülékeket is eléri, így mindenképpen érdemes elgondolkodni a vásárlásukról.
Okostelefon kiegészítők 20,000 forint alatt! Okostelefon kiegészítők 20,000 forint alatt!
2016. december 22.
Már két lábbal az ünnepekben vagyunk, és te még mindig az ajándékokon gondolkodsz? Ráadásul a karácsony közeledtével rájöttél arra, hogy túlköltekeztél, és már nem tudsz rászánni az ajándékozásra annyit, amennyit szeretnél? A cikkünkben bemutatunk több minőségi és rendkívül praktikus 20,000 forintos ár alatt kapható ajándéknak valót, hogy tudj miből válogatni.