Hogyan használd az Alvás funkciót az iOS 10 rendszerben?

Mindannyian ismerjük a szituációt, amikor este nyolc magasságában kitűzzük alvásunk időpontját két órával későbbre, majd hajnali egy órakor fáradtan fordulunk az ágyba és úszott a másnapi kipihentség, cserébe viszont levertség és fáradtság a jutalmunk. Ha úgy gondolod, szeretnél ezen változtatni, elkerülni a fáradt napokat, akkor az iOS 10 Alvás funkciója lesz a megfelelő partner számodra!
Hogyan használd az Alvás funkciót az iOS 10 rendszerben?

Rengeteg iPhone felhasználó hasznosítja számos célra a beépített Óra applikációt, beleértve a napközbeni határidőkhöz szabott jelzéseket,a stopper funkcióját edzésekhez, de akár az időzítőt sütő használatakor. Az iOS 10 rendszer újfent bővíti Óra alkalmazásának palettáját: megjelent az Alvás funkció.

Ez a funkció arra szolgál, hogy:

  • jobb struktúrát építsen alvásodba
  • ütemezze azt
  • emlékeztetőt szólaltasson meg, mikor már feküdnöd kellene
  • reggel megfelelő időben ébresszen
  • hozzájárulásod esetén adatokat rögzít alvás közben
  • a felvett adatok felhasználásával tanácsokat ad alvási szokásaid alakításában

Névtelen-1

Hogyan használd az Alvás funkciót?

Alvásidő beállítása

Amikor megnyitod az Óra applikációt és először lépsz át az Alvás menüpontba, akkor látni fogsz egy sárga gombot, melyen a „Kezdés” felirat áll. Ha lenyomod, akkor következő feladatod az ébredés időpontjának beállítása lesz.

„De én nem akarok hétvégén is korán kelni!”       

Ha kitöltötted a kívánt ébredési időpontot, akkor beállíthatod, hogy mely napokon ne ébresszen az alkalmazás, hiszen meglehetősen kellemetlen lenne, ha a pihenésnek szentelt reggeleken is felébresztene. Ezután meg fogja kérdezni az alkalmazás, hogy hány órát szeretnél aludni éjszakánként.

2

Így felruháztad applikációd azzal a képességgel, hogy szóljon, amikor le kellene feküdnöd az általad megadott alvásigény szerint. Több intervallumot is megjelölhetsz az emlékeztető számára. Ezek után csak el kell mentened és kiválasztani az ébresztő hangot.

Az Alvás beállítások kezelése

„Mostantól munka előtt fogok edzeni!”

Az általános beállítások kijelölése után persze bármikor előfordulhat, hogy a körülményekhez kell igazítanod alvásod is. Ezt az alkalmazás nagyon rugalmasan kezeli, bármikor be tudsz iktatni egy betegnapot, egy bulit, edzést vagy akár egy nyaralást is. Az összes eddig beállított opció módosítható a továbbiakban – beleértve természetesen az ébresztés hangját is.

Alvásidőd a hold alakú jel mozgatásával módosíthatod, az ébredés időpontját pedig az ébresztőóra jelének segítségével.

3

A bal felső sarokban megtalálod a Beállítások menüpontot, ahol megváltoztathatod az ébredés időpontját, az alvás időtartamát és így tovább. Azt, hogy aktuálisan be van-e kapcsolva az ébresztés, egy zöld csúszka jelöli – meglehetősen intuitívvá téve a felhasználói felületet. Ha kikapcsolod, akkor a beállítások módosítása nélkül megúszhatod a másnap reggeli ébresztést, ugyanakkor a következő naptól folytatni fogja a menetrendet.

Az Alvás funkció meglehetősen egyszerű, azonban könnyedén és sokrétűen testre szabható eszköz, mely önmagában is segítségedre lehet, hogy jobban rendszerezd alvási szokásaid. Persze különböző professzionális okos kiegészítők segítségének igénybevételével fokozhatod a hatékonyságot. Biztosan tapasztaltad, hogy az egészséges életvitelhez vezető út meglehetősen rögös és nagyon könnyű eltévedni. Pontosan ilyen jellegű problémák megelőzésének érdekében bővül a különböző egészségügyi és fitnesz alkalmazások, kiegészítők listája. Ha megragadta érdeklődésed a téma, akkor ebben cikkben olvashatsz róla bővebben.

/Forrás: gottabemobile.com/

Hogyan tisztítsd okosan a telefonod Hogyan tisztítsd okosan a telefonod
2017. január 19.
Egy hosszú nap folyamán a telefon többször kerül a kezünkbe, mint bármi más. Ami nem csak azt jelenti, hogy remek társ és segítség a mindennapokban, hanem azt is, hogy kevés az annál szennyezettebb tárgy, amit magunknál hordunk.
Kötelező kiegészítők az új iPhone mellé Kötelező kiegészítők az új iPhone mellé
2016. december 15.
Évente jelennek meg felmérések, hogy az adott karácsonyi időszaknak melyek voltak a slágertermékei. Ezekből évről-évre kiderül, hogy az iPhone ajándékozása karácsonykor az egyik legnagyobb népszerűségnek örvend.
Winter Is Coming: hogyan védd a zord hideg ellen a telefonodat? Winter Is Coming: hogyan védd a zord hideg ellen a telefonodat?
2018. január 24.
A fagyos időjárás, a jég és a hó miatt a tél nem feltétlenül az év legjobb időszaka az okostelefonok számára, hiszen számos veszélynek vannak ilyenkor kitéve. A következő hasznos tippek és trükkök mindenképpen segítenek majd abban, hogy sérülésmentesen kihúzza a zord telet a kedvenc készüléked.