iPad mini 2 dock csatlakozó csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad mini 3 dock csatlakozójának meghibásodására utal, ha a készülékbe csatlakoztatott Lightning kábelt nem ismeri fel a készülék, egyáltalán nem, vagy pedig csak lassan veszi fel a töltést. A probléma forrása két ok lehet. Vagy egy nagyobb külső erőhatásnak köszönhetően elmozdult, eltört az alkatrész, vagy a hosszabb használat során beporosodott. 

A cserélendő iPad mini 2/3 dock csatlakozó

Az Apple termékein nem Micro USB, vagy USB-C csatlakozó található, ahogy az Androidos készülékek esetében, hanem Lightning bemenet. A gyártótól megszokott különcködés fakadhat az Apple filozófiájából, de azt sem szabad elfelejteni, hogy magának a Lightning kábelnek a használata egyszerűbb, a sebessége pedig gyorsabb, mint a Micro USB-nek.

A Lightning kábel természetesen nem csak a töltést segíti, hanem kapcsolatot teremt az iPad es egy másik eszköz között. Több oka lehet annak, ha ezek a funkciók nem működnek. Egyrészt lehet, hogy maga a kábel tört meg, vagy szakadt el, ez huzamosabb használat során gyakran előfordulhat. Jó hír, hogy ezt a problémát könnyen orvosolhatod, ha beszerzel egy újabb kábelt. Erre a linkre kattintva, a webshopunkban ezt akár azonnal megteheted.

A szerencsésebb esetek közé tartozik a csatlakozó porosodása is. Ebben az esetben nem érzékeli eléggé a kábelt ahhoz, hogy kapcsolatba tudjon lépni vele. Alapos tisztítással gyorsan a végét járjuk. Azonban, ha az iPad leesett, esetleg nekiütötted véletlenül valaminek, és pont rossz helyen kapta el az adott tárgyat, sajnos nagy valószínűséggel a dock csatlakozó hibásodott meg annyira, hogy cserélni kelljen. Szervizünkben gyorsan, minőségi munkával végezzük a készülék javítását.

Az iPad mini 2/3 dock csatlakozó csere menete

Mint minden esetben, úgy most is, üzemen kívül helyezzük az eszközt. Miután kikapcsoltuk arccal felénk fordítva az asztalra helyezzük, és az iPad alján található két csavart kicsavarozzuk. Tapadókorongot illesztünk a képernyőjére és feszítjük addig, ameddig nem keletkezik egy apróbb rés a keret és a képernyő között.  A keletkező résbe pengetőt ékelünk, további pengetőkkel a perem menti még kötő ragasztóanyagot elválasztjuk a képernyőtől, hogy leemelhető legyen. Ha elválasztottuk a képernyő keretét hozzáférünk két csavarhoz, amelyek eltávolítása után az egész LCD panel leválasztható.

Az iPad mini 3 belsejében a legnagyobb részt természetesen az akkumulátor foglalja el. A többi alkatrészt vékony fedőlapok borítanak, és tartanak a helyükön. Ezek a fedőlapok csavarokkal vannak rögzítve, mindegyiket ki kell csavaroznunk. A dock csatlakozóhoz csak akkor férünk hozzá, hogyha az akkumulátort eltávolítottuk.

Ehhez azonban a legtöbb alkatrészt ki kell vegyük, ezért egyesével eltávolítjuk mindegyiket. Miután lecsatlakoztattuk a szalagkábeleket, kiemeltük az alkatrészeket, felmelegítettük az iPad hátlapját és megszabadítottuk az akkumulátortól, szabaddá válik az út a dock csatlakozóhoz, amit le kell forrasztani.

Újra cseréljük a régit, visszaépítjük a tabletet és leteszteljük, hogy sikerrel zárult-e a munkafolyamat.

Pro tipp

  • Sok helyen rossz minőségű Lightning kábelt árulnak, ami komolyabb károkat is okozhat a készülékedben. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár fontosabb tudnivalót.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10