iPad mini 4 dock csatlakozó csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad mini 4 dock csatlakozójának cseréje indokolt, ha töltőre csatlakoztatva, nem veszi fel a kellő mennyiségű töltést az iPad. Ha érezhetően rázkódik, lötyög a Lightning kábel, elmozdulhatott, eltörhetett a dock csatlakozó.

A cserélendő iPad mini 4 dock csatlakozó

Az iPad mini akkumulátora igaz kisebb, mint az egyel előtte lévő generációnak, a tudása, az iOS rendszer finomításának köszönhetően közel ugyanakkora. Ez azt jelenti, hogy normál használat mellett napi 10 órán keresztül lehet vele dolgozni. Ebből kifolyólag naponta legalább egyszer töltőre kell dugnod, tehát a dock csatakozója napi szinten használatban van.

 A dock csatlakozó leggyakoribb meghibásodása közé tartozik a porosodás, beázás, amiket tisztítással tudunk orvosolni. Nem szokatlan eset az sem, ha eltörik a csatlakozó és nem érzékel, de találkoztunk már szervizünkben olyan ügyféllel is, aki a Lightning kábelt törte bele véletlenül.

Előfordulhat, hogy a lassú töltésért nem a dock csatlakozó, hanem a Lightning kábel hibásodása felel. Mielőtt szervizbe vinnéd a készüléket, ajánlott kipróbálnod egy másik kábellel is. Üzletünkben minőségi, Apple Lightning kábelek közül válogathatsz.

Az iPad mini 4 dock csatlakozó csere menete

Az iPad mini 4-et minden szempontból erősen egybeépítették, így a szerelése nehezebb az átlagnál. Az elődjéhez képest a kijelzője sem bontható háromfelé, ezért miután kikapcsoltuk a készüléket és megfelelően felmelegítettük a hátlapját, azt egy az egyben kell eltávolítanunk.

Az alaplaphoz szalagkábelekkel csatlakozik, ezeket le kell választanunk. Most már szabad utunk van a dock csatlakozóig. 4 csavart kell kicsavaroznunk belőle, ezután még azonban nem enged el. Az iPad mini 4 előlapját ismételten melegíteni kell, a dock csatlakozóját a biztosabb tartás kedvéért ragasztották. Amint kellően felmelegedett ki tudjuk emelni, majd helyére egy újat illeszteni.

Pro tipp

  • A szervizfolyamat előtt mindig megvizsgáljuk a készülék dock csatlakozójának nyílását, mivel hosszabb használat során könnyen bekoszolódhat, aminek eredményeképpen nem tölt a készülék.
  • Az iPad mini 4 az egyik legnehezebben szerelhető iPad, ezért otthon nem ajánlott a szervize.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10