iPad mini mikrofon csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad minivel való internetalapú telefonbeszélgetésekhez (pl. Skype), diktáláshoz, Siri-hez, hangemlékeztetőhöz és minden hangot felvevő applikációhoz az iPad mini mikrofonja biztosítja a hangot. Az iPad mini mikrofon hibájára utal, ha a lejátszott hangok nagyon halkan, recsegve, torzulva vagy egyáltalán nem hallhatóak. 

A cserélendő iPad mini mikrofon

Két dolog állhat annak a hátterében, ha az iPad mini készüléken minden működik, csak a mikrofon süket: vagy valamilyen szoftveres „bug” gátolja meg a mikrofont a helyes működésben, vagy hardveres hiba miatt tönkrement a mikrofon. Amennyiben szerencsések vagyunk, az első, szoftveres hiba áll fenn (pl. egy újonnan letöltött applikáció konfigurálja át a beállításainkat), hiszen azt könnyen orvosolhatjuk egy újraszoftverezés segítségével.

Hardveres hiba jellemzően az alábbiak miatt következik be: ütődés, leejtés, szennyeződés (pl. por). A hardveres meghibásodásokra is léteznek házi praktikák, de ezeket szervizelési tapasztalat nélkül nem ajánljuk elvégezni! Kizárólag a szennyeződés számít könnyebben „javítható” hibának, amely egy tisztítással megoldható. Az iPad mini mikrofon 50-60 perc alatt cserélhető, viszont a javítás jellegéből adódóan a cserét másnapra áll módunkban elvállalni.

A szerelés menete

Az iPad mini mikrofon cseréjét az érintőüveg eltávolításával kezdjük, majd az LCD teljes eltávolításával folytatjuk. Miután az LCD-t az alaplapról már teljesen lecsatlakoztattuk és ki is emeltük azt a készülékből, hozzáférünk a mikrofonhoz és az alaplapot összekötő szalagkábelhez. Ennek a lecsatlakoztatását követően el tudjuk távolítani a tartólemezt és így kiszerelhetjük az iPad mini mikrofonját.

Szakértő „pro” tipp

  • Szerviznehézségi szint: 8/10