iPad Pro 9,7 (2016) csengő hangszóró csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Pro csengő hangszóró cseréje szükséges, ha a készüléked tompán, recsegve, vagy épp egyáltalán nem szól. Győződj meg arról, hogy véletlenül nem egy szoftveres beállítás okozza a némaságát, mielőtt az alkatrész hibájára gyanakodnál.

A cserélendő iPad Pro 9,7" (2016) csengő hangszóró

Az iPad Pro modellekbe épített csengő hangszórók rendkívül jó minőségűek. Ahhoz képest, hogy maguk a készülékek vékony és könnyű kialakításúak, bámulatos minőségű hangot képesek kipréselni magukból. A csengő hangszórók meghibásodáskor veszítenek a minőségükből, így egyértelműen következtethetsz az alkatrész meghibásodására.

A hangszóró problémáját okozhatja nagyobb ütődés, mely során megreped a belső alkatrész, ezt kiküszöbölheted egy ütésálló iPad Pro tok beszerzésével és használatával.

Nehezebb eset a porosodás, aminek a hangszórók erősen ki vannak téve. A kis porszemek megrakódnak a hangszórók membránján, így a hang frekvenciájára rezonálnak, ekkor recseg a hangszóró.

Az iPad Pro 9,7" (2016) csengő hangszóró csere menete

A hangszórók cseréjéhez szerencsére nem kell komolyabb szétszerelni az iPad-et. Miután elválasztottuk a kijelzőt a kerettől, oldalra billentjük. Erre azért van szükség, mert a kijelző szalagkábelekkel csatlakozik az alaplaphoz. Ezek a szalagkábelek, például az ujjlenyomat-olvasóé, rendkívül könnyen sérülhetnek, így egy-két erősebb mozdulat akár végzetes is lehet.

Ha lecsatlakoztattuk őket, hozzáférünk a belső hangszóróhoz, amit szabadon ki tudunk emelni. Helyükre újat illesztve építjük vissza az iPadet. Ha megkötött a ragasztóanyag, a szervizfolyamat még nem ért véget, teszteléssel zárjuk. 

Pro tipp