iPhone 4S rezgőmotor csere 8.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4S, és minden más Apple iPhone okostelefon csengő és rezgő üzemmódra állítható a telefonhívások és az üzenetek jelzéséhez. A rezgőmotor hibája, ha a telefon a csörgés mellett nem rezeg. Előfordulhat azonban, hogy nem ment tönkre az iPhone 4S rezgőmotor, csupán valamilyen szoftveres hiba áll a háttérben (vagy pusztán elfelejtettük bekapcsolni a funkciót).

A cserélendő iPhone 4S rezgőmotor

Az iPhone 4S vibramotorjának tipikus hibája, hogy néma üzemmódban nem rezeg, esetleg egyáltalán nem üzemel. Mielőtt további lépéseket tennénk, feltétlenül ellenőrizzük, hogy be van-e kapcsolva a rezgő funkció. Amennyiben nem figyelmetlenség okozta a hibát, megpróbálkozhatunk még egyéb, szoftveres praktikákkal is. Így a hibát orvosolhatja a készülék kikapcsolása, „resetelése”, vagyis a ki-be kapcsoló gomb és a home gomb együttes nyomva tartása 10 másodpercig, illetve még megpróbálkozhatunk a számítógépen keresztüli visszaállítással is. Abban az esetben, ha iPhone 4S vibramotorjába nem leheltek életet ezek a metódusok, akkor a csere jelenthet csak megoldást. Ez nagyjából 25 percet igényel és a helyszínen meg lehet várni.

A szervizelés menete

Az iPhone 4S-nél a vibramotor az alaplap alatt kapott helyet. Ennek cseréjét az 5 fejű biztonsági csavarok kipörgetésével és a hátlap leemelésével kezdjük meg. Ezután egy speciálisan erre fejlesztett eszközzel kiemeljük az akkumulátort (persze előbb ennek rögzítő csavarjait is eltávolítjuk). Ha ez megvan, elértünk az alaplaphoz, amit szintén a rögzítő csavarok kitekerése után emelhetünk ki. Végül a panel eltávolításával eljutunk a hibás iPhone 4S vibramotorig, amit kicserélhetünk.

Szakértő „pro tipp”

  • Mielőtt az iPhone 4S rezgőmotorjának cseréjét megkezdenénk, érdemes a szoftveres és kézi műveleteket végrehajtani, hiszen ezek sok esetben orvosolhatják a bajt.
  • Szerviznehézség: 4/10