iPhone 5 akkumulátor csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5 akkumulátor cseréje abban az esetben válik indokolttá, amikor azt vesszük észre, hogy a készülék üzemideje a megszokotthoz képest jelentősen visszaesett. Az okostelefonoknál ismerős jelenségnek számít a gyors merülés, és bár az iPhone 5 akkumulátora a tapasztalatok szerint, sztenderd igénybevétel mellett körülbelül 1,5 évet bír teljes kapacitással, mégsem ritkaság, hogy a készülék akkuhibával kerül a szervizbe. Mindezt persze nagyban befolyásolja, hogy milyen sűrűn használjuk a telefont.

A cserélendő iPhone 5 akkumulátor

Az iPhone 5-ösnél jellegzetes akkumulátor hibának számít, hogy a készülék csak akkor üzemel, ha töltőkábelen van, ellenben ha nem kap feszültséget lekapcsol, illetve csupán 10-30% maximum töltöttséget képes felvenni. Gyakori hibajelenség még, hogy az iPhone 5 rendszeresen kikapcsolgat, hirtelen veszít a töltöttségéből, vagy 30%-os töltöttség alatt önállóan kikapcsol, illetve a töltés megkezdésével azonnal 20% fölött jelzi az akkuállapotot.

Sajnos az iPhone 5-ös érzékeny pontja az akkumulátor, az erőforrás meghibásodása miatt gyakran kerül sor cserére. A szervizeinkben beszerelt iPhone 5 akkumulátor azonos minőségű a gyári alkatrésszel, azzal azonos teljesítményt és élettartamot garantál.

A szerelés menete

Az iPhone 5-ös készülékek akkumulátor cseréjét házilag csak tapasztalt szakembernek ajánljuk, mert bár aránylag egyszerű művelet, adódhatnak nehézségek. Éppen ezért ajánlott szervizbe hozni a meghibásodott készüléket, amivel elkerülhető az otthoni bütyköléssel nem ritkán okozott, súlyosabb hiba. Az iPhone 5 akkumulátor csere első lépéseként eltávolítjuk a kijelzőt, amivel az akkumulátor máris hozzáférhetővé válik. Az alkatrész kiemelése nagy odafigyelést igényel, mert a folyamat közben kockázatos, hogy megsértjük a panelon lévő IC-ket, melyek javítására már jóval komolyabb költségekkel számolhatunk. Az iPhone 5 akkucseréje kb. 10 percet vesz igénybe, és helyben megvárható.

Nem csak az iPhone 5 akkumulátora, de más alkatrészei is meghibásodtak? Ide kattintva találod az aktuális árlistát és rövid szervizleírásokat.

Pro tipp:

  • Az iPhone 5 élettartama néhány fortély elsajátításával meghosszabbítható.
  • Megbízható képet kaphatunk iPhone 5 készülékünk akkumulátorának állapotáról a System Status Lite típusú ingyenes applikációkkal.
  • Az iPhone 5-höz akkumulátoros tokok igény szerint beszerezhetőek.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10