iPhone 5 hátlapi kamera csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5 led vakuval is felszerelt hátlapi kamerája 8 megapixellel büszkélkedhet. A nagy felbontású kamera azonban nem tudott makulátlan sikert aratni, ugyanis amikor intenzív fény (pl. nap, autó fényszóró) felé fotózunk vele, akkor a kép erősen lilás árnyalatot vesz magára. A szakmai körökben „lens flare” néven futó vita a mai napig ég a bosszantó hiba körül, holott hivatalosan már megerősítették, hogy nem az iPhone 5 kamerája okozza az instragom-os effekteket.

A cserélendő iPhone 5 hátlapi kamera

Az iPhone 5 hátlapi kamerájának lehetséges hibái a homályos kép, a fotókon megjelenő apró fekete foltok, vagy beégések, illetve a kamera fokuszálásának rendellenességei. A kamerán vagy a kamera környezetében lévő szennyeződés is okozhat apró foltokat az elkészült képeken. Ha egy alapos takarítás után sem szűnik meg a probléma, akkor az optikában kell a hibát feltételeznünk, s ez már az iPhone 5 hátlapi kamera cserét teszi szükségessé. Jól felismerhető és bosszantó hibatípus még, ha fényképezésnél nem nyílik a blende. Ezt esetlegesen kiküszöbölhetjük egy szoftver visszatöltéssel, ugyanis lehetséges, hogy a probléma szoftveres eredetű. Amennyiben ezzel nem sikerült áthidalni a bajt, az elő- és hátlapi kamera együttes vizsgálata válik szükségessé, mivel ezek párosan képezik a hibákat. Előfordulhat, hogy az előlapi kamera miatt nem működik az iPhone 5 hátlapi kamerája, és vice versa.

Az iPhone 5 hátlapi kamera cseréjnél fontos, hogy ügyeljünk az alkatrész minőségére, és igyekezzünk gyári kamerát szerelni a régi helyébe, ugyanis a forgalomban levő egyéb kamerák (még ha illeszkednek is a készülékbe) jóval gyérebb minőségű képeket produkálhatnak az eredetinél.

A szervizelés menete

Az iPhone 5 hátlapi kamerájának cseréjéhez először ki kell emelnünk az alaplapot a házból, ugyanis a kamera ennek hátuljához csatlakozik. Ez a munkafolyamat megközelítőleg 25 percet vesz igénybe.

Nem csak a hátlapi kamera szorul cserére? További iPhone 5 alkatrészek javítási árairól és a rövid szervizleírásokról ide kattintva olvashatsz.

Pro Tipp

  • Ha a készülék feltűnően silány minőségű képeket készít, vagy bármilyen módon „zajos” a kép, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy meghibásodott a kamera, hiszen a problémát szennyeződés is okozhatja, aminek eltávolításával jelentősen javulhat a képminőség.
  • A fényképezés szerelmesei a neten sok kiváló tanácsot kaphatnak arra nézvést, hogyan készítsenek igazán szuper képeket iPhone 5-ös készülékükkel.
  • Szerviznehézségi szint 7/10