iPhone 5 Wi-Fi antenna csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Mivel zajos 21. századunk egyet jelent az internetkorszakkal, nem túlzás azt állítani, hogy az okostelefonok legjelentősebb funkciója a Wi-Fi elérés. Amennyiben van a közelünkben élvezhető sebességet adó Wi-Fi, akkor sem kell lemondanunk a hipersebességgel áramló információözönről, ha a túlzott igénybevétel során meghaladtuk a szolgáltató által megszabott adatforgalmunkat. Bár az iPhone 5 első szériás készülékei még küszködtek a Wi-Fi antenna meghibásodásaival, az újabbak már ritkán mutatnak ilyen hibákat.

A cserélendő iPhone 5 Wi-Fi antenna

Ha iPhone 5 készülékünk kevés Wi-Fi hálózatot észlel, holott más készülékeken több is megjelenik az adott helyen, esetleg nagyon halvány a jelerősség, vagy sorozatosan elszáll a hálózat, akkor az iPhone 5 Wi-Fi antenna cseréje válhat szükségessé. A gyakorlatban ez nem sűrűn fordul elő, hiszen számos tényező produkálhat ilyen hibajelenségeket. Például, ha iPhone 5-ösünk járt már szervizben, akkor az RF csatlakozóra érdemes ránézni, hiszen tapasztalatlan szerelők gyakran felejtik el visszahelyezni az alaplaphoz, mivel könnyen megbújik az alkatrészek között. Mivel vékony a kábel, könnyedén elszakadhat, szükségessé téve ezzel a cserét. Amennyiben a hiba nem ezekből következik, ajánlott a Wi-Fi IC-t és környezetének alkatrészeit átvizsgálni, hogy nem azokban esett-e kár. Az iPhone 5 Wi-Fi integrált áramkörének cseréjéről az arra szánt menüpont alatt találhat bővebb információt.

A szervizelés menete

Az iPhone 5 Wi-Fi antenna kábele a panel aljához csatlakozik, ezért a cseréhez először az alaplapot kell kiszedni. Ez a folyamat szakmai tapasztalatot és gyakorlatot igényel, és átlagosan 30-40 percet vesz igénybe.

Pro tipp

  • Többek között szoftverzavar is okozhatja a Wi-Fi-hez kapcsolódó hibajelenségeket, így a cserét megelőzően ajánlott elvégezni egy szoftver visszaállítást az iPhone 5-ön.
  • Wi-Fi-n történő szoftverfrissítés után gyakran észlelhetünk az antenna meghibásodására utaló jeleket.
  • Nehézségi szint: 7/10