iPhone 5C hátlapi kamera csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5C egy 8 MP felbontású, autofókuszos hátlapi kamerával lett felszerelve. Az iSight kamera persze LED-es vakut is kapott, ami hozzávetőleg 2 méterig hatékony. Nagy dinamikatartományú képek (HDR) készítésére is alkalmazható, ami külön áldásos a mobiltelefont hobbifényképezésre használók számára. 1080p-s videókat és panorámaképeket is előállíthatunk vele, s a kép alakja négyzetesre változtatható. A kamera beépített filterekkel – úgy mint mono, tonális stb. – és be/ki/automata üzemmódú vakuval dolgozik. Az iPhone 5C hátlapi kameráját zafírkristály óvja az illetéktelen hajszálsérülésektől és a képminőséget is befolyásoló szennyeződéstől.

A cserélendő iPhone 5C hátlapi kamera

Az iPhone 5C hátlapi kamerájának hozzávetőlegesen a többi modellel azonos hibái figyelhetők meg: foltos, vagy homályos a kép, esetleg nem nyílik a blende (tehát nem készül el a kép). Ennél a modellnél is gyanakodjunk először szennyeződésre. Ha úgy ítéljük meg, hogy a takaró lencse piszkos, törüljük át mikroszálas törlőkendővel. Amennyiben a védőüveg és a kamera közötti részen azonosítjuk a lerakódást, akkor szét kell szedni a készüléket, s csak ezután tisztítható. Abban az estben, ha ez nem szüntette meg a hibát, próbálkozni kell még szoftverfrissítéssel is. Miután ezzel végeztünk, és a hiba továbbra is fennáll, ajánlott még az előlapi kamera megvizsgálása is, hiszen az is okozhatott rendellenes működést. Végső megoldásként iPhone 5C hátlapi kamera cserére kerül sor, ami 30 percet vesz igénybe.

A szervizelés menete

Az iPhone 5C hátlapi kamerájának cseréjéhez a készülék egészét kell szétszerelni. Ez az alkatrész az alaplap felső részéhez csatlakozik, de a készülék épsége érdekében mégis érdemes előbb a panelt kiemelni. Ha ez megtörtént, hozzáférhetővé vált az iPhone 5C hátlapi kamera, amit már csak ki kell cserélnünk.

Nem csak hátlapi kamera csere érdekel? További iPhone 5C alkatrészek szervizleírásait és javítási árait ide kattintva találod.

Pro tipp

  • Mivel nem minden esetben az iPhone 5C hátlapi kamerája a vele kapcsolatban felmerült hiba forrása, cseréje előtt mindenképpen ajánlott előbb egy tisztítást elvégezni, majd szoftverezést, végül ellenőrizni az előlapi kamerát.
  • Sajnos a hátlapi kamera esetében az „olcsóbb rosszabb” elv érvényesül, vagyis jól meg kell fontolnunk, hogy megéri-e valószínűleg silány minőségű, de olcsó kamerát beszerelni egy drágább, viszont minőségi, utángyártott alkatrész helyett.
  • Szerviznehézség: 7/10