iPhone 5C vibramotor csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A hibás alkatrész egyértelmű jele, ha a készülék néma módba állítva nem ad rezgő-jelzést telefonhívás esetén. Vizsgáld meg a készüléked szoftveresen, hogy engedélyezve van-e ez a funkció. Amennyiben igen, valószínűsíthetően az iPhone 5c vibramotor cseréjére lesz szükség.

A cserélendő iPhone 5c vibramotor

A telefonokba épített vibramotor szerepe akkor nő meg, ha néma módban telefonhívásos érkezik. Ebben az esetben a készülék nem hangjelzéssel értesít a bejövő hívásról, hanem rezgéssel. Egy tárgyalás idején, amikor nem szólalhat meg a telefon, esetleg utazás közben, amikor elnyomja a metró hangja a készüléket, hasznosnak bizonyulhat ezt a funkciót használnod.

Ahogy fent említettük, érdemes először szoftveresen vizsgálnod, ha minden beállítás rendben, és esetleg a meghibásodást megelőzte egy kisebb-nagyobb esés, egyértelmű a probléma oka. Legtöbbször a véletlen leejtések, ütődések közepette romlik el az alkatrész. Ezért javasoljuk, hogy minőségi védőtokkal lásd el a készüléked.

Az iPhone 5c vibramotor csere menete

Az iPhone 5c belső alkatrészei – az Apple termékeihez híven – a hátlapba vannak építve, így szervizelés esetén, mindig a képernyő felől közelítjük meg a telefont. Legelső lépésben az iPhone alján található két csavart távolítjuk el, majd tapadókorongot a képernyőre helyezve előbb felfeszítjük, majd lepattintjuk. Teljesen eltávolítani nem tudjuk, hiszen szalagkábellel van az alaplaphoz csatlakoztatva.

Miután felnyitottuk és előttünk sorakoznak a belső alkatrészek, láthatjuk az imént említett szalagkábelt, aminek lecsatlakoztatása után szabaddá válik a képernyő. Ezután kicsavarozzuk a telefon felső részén található védőlapot, és kiemeljük az alatta található vibramotort.

Pro tipp